Generalu Mladiću otkazali bubrezi, odbijen zahtev da ga prebace na lečenje u Srbiju

Generalu Mladiću otkazali bubrezi, odbijen zahtev da ga prebace na lečenje u Srbiju.

Preporučujemo:  Opadanje kose posle korone – šta možeš da uradiš?
Mehanizam u Hagu odbio je zahtev da general Ratko Mladić bude prebačen na liječenje u Srbiju, nakon što su mu zbog greške haških lekara otkazali bubrezi i nema uslova za rehabilitaciju, potvrdio je Srni njegov sin Darko Mladić.

– Odbili su nam zahtev, jedna sutkinja je bila `za`, a ostali su bili protiv. Rečeno je da uslovi u kojima se sada nalazi dovoljno dobri i da nema potrebe da bude prebačen u Srbiju – rekao je Darko Mladić.

Darko ističe da je problem što general sada ne može da ustane iz kreveta jer je veoma slab, a tamo nema uslova da ga rehabilituju, te da je, ako tako ostane, prognoza najgora.

On je objasnio da su generalu Mladiću otkazali bubrezi, jer su lekari u Hagu pogrešno tumačili njegove probleme, dali mu previše diuretika, nisu pratili balans tečnosti i oštetili su mu bubrege.

Prema njegovim rečima, generalu su bubrezi bili otkazali, a sada se ta funkcija nešto vratila, ali nije do kraja. Problem je, kaže, što su ga „oborili“ u krevet, što je jako slab i ne može da ustane.

– On je u ovoj situaciji zbog greške njihovih lekara. Naši lekari iz Banjaluke su prilikom posete najavili šta će se dešavati ako se tako nastavi sa njegovim srcem. On je imao dve epizode sa srcem i oni su mu dali jaču terapiju, nisu to ispratili i sa tom terapijom oštetili su mu bubrege – rekao je Darko Mladić.

On je naglasio da će porodica i advokati nastaviti da se bore i pokušati da prate šta će se dalje dešavati sa lečenjem generala.

Novi vesnik

Bonus video

Mnogi se kunu da radi: Presecite limun i posolite, pa ga stavite ispod kreveta i ujutru vas čeka ČUDO

Poznate su mnogobrojne prednosti limuna kao voća koje obiluje vitaminom C. Štiti od prehlade i najčešće se koristi kao dodatan izvor hidriranosti [Opširnije...]

Glavni je SASTOJAK kod većine lekova za smirenje: Čaj ove biljke sa lakoćom rešava probleme NESANICE i NERVOZE

Patite od nesanice i odlučili ste da pronađete rešenje? Jeste li znali da postoji biljka koja se koristi kako bi [Opširnije...]

dete
Male tajne roditelja čija deca nikad nisu bolesna

Sigurno svi znate ono jedno dete koje nikada nije bolesno. Pitate se po čemu je ono posebno ili kojim se [Opširnije...]

Namirnice koje jačaju kosti, naročito kako starimo

Kako biste zaštitili kosti, trebalo bi u svoju ishranu da dodate hranu bogatu kalcijumom, vitaminom D koji pomaže vašem telu [Opširnije...]

Dr Kon postao prorok: Porast novozaraženih očekuje se u drugoj polovini januara

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će ponovni porast zaraženih od koronavirusa biti posle Nove godine po julijanskom kalendaru, [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *