Život nakon razvoda: Briga o deci ne bi trebala da bude prepreka za pronalaženje novog partnera

Mnogi samohrani roditelji nakon razvoda odustaju od ljubavnog života, jer se plaše da bi novi partner mogao da utiče na odnos koji imaju sa decom.

Međutim, postoji način koji će vam pomoći da balansirate izmeđe dve strane i on, svakako, neće uticati na vaše vreme i ljubav koje dajete detetu, tvrde stručnjakinje za veze Alesandra Konti i Kristina (Konti) Pineda.

Oni su ponudili i par saveta kako biste održali skladnu vezu sa detetom, ali i emotivnim partnerom.

1. Izlazite s ljudima koji mogu da budu potencijalni uzor vašoj deci

Preporučujemo:  Zašto deca lažu i da li to treba da nas brine?

Uvek savetujem roditeljima da biraju partnera koji će da bude uzor vašoj deci, jer se tako gradi poverenje u budućem odnosu između vas.

2.Ponašajte se onako kako biste hteli da se vaše dete ponaša

Izlasci često izazivaju puno nervoze, uzbuđenog iščekivanja, bolnih pitanja i iskreno želju da zanemarite oprez i potpuno se prepustite. Možda ćete se napokon nakon duže vremena dobro zabaviti s nekim, ali zadržite samopoštovanje, vrednosti, disciplinu i mudrost.

3. Odvojite vreme za sebe

Ako se u potpunosti posvetite brizi o deci, zapostavićete svoje potrebe i potrebe svoje duše. Zato vikendom odvojite vreme za njih, ali i vreme za sebe. Samohrano roditeljstvo uključuje balans i ravnotežu u rasporedu između vaših i potreba deteta.

Preporučujemo:  GOVOR KASNI, REĐA IGRAČKE U NIZ: Prvi simptomi autizma se javljaju između 1. i 2. godine, evo kako da ih prepoznate

Izađite ponekad na večeru, deca mogu da ostanu i sa dadiljom. Truite se da malim zadovoljstvima učinite sebe srećnim, jer će i vreme provedeno sa detetom biti kvalitetnije ukoliko je roditelj zadovoljan samim sobom.

Dogovore koje pravite s decom, nemojte da odlažete, jer ćete ih povrediti i izgubićete njihovo poverenje.

4. Nemojte odmah da upoznajete partnera s decom

Čak i nakon što ste definisali odnos, možda bi bilo dobro pričekati još 3 meseca, da budete sigurni da vaš odnos može izdržati test vremena.

Deca se lako vezuju i previše ‘novih’ partnera roditelja koje upoznaju moglo bi ih dovesti do njihovog razočaranja, piše Your Tango.

5. Ne izlažite dete riziku

Spomenute stručnjakinje napominju da je upoznavanje partnera preko aplikacija za upoznavanje opasno, jer nikad ne znate ko je sa druge strane ekrana. A taj rizik, ne treba ni vama, ali ni detetu.

6. Pričajte o svemu

Pre nego što se prepustite novim avanturama, morate ostaviti prošlost iza sebe i gledati u budućnost. Izlasci s novim partnerima još dok uvek mislite na bivšeg muža mogu lako da vam poremete život, ali i da unose haos i zabunu u živote dece.

Iako su vaša deca centar sveta, potrudite se da na prvom izlasku sa novim partnerom birate druge teme osim vaše dece.

Preporučujemo:  ŠTA DA URADITE AKO STE ZALJUBLJENI U NEKOGA KO VAM NE UZVRAĆA OSEĆANJA: Poruka za sve koji pate zbog ljubavi!

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/i00bdRWlHVs+

TUMAČENJE POLJUBACA: Šta znači kad vas muškarac ljubi u vrat, ruku ili pored oka?

Dela govore više od reči, a to važi i za poljubac – evo kakvo se "značenje" skriva iz načina na [Opširnije...]

Pravi MUŠKARCI nikada ne rade ovih 6 STVARI svojim partnerkama

Nečiju dobrotu nemoguće je izmeriti, ali postoje neke karakteristike prema kojima je moguće odrediti da li je neko dobar čovek [Opširnije...]

PRIZNALI LJUBAV! Udovica Olivera Ivanovića otkrila da je u vezi sa Igorom Jurićem

Milena Ivanović Popović, udovica Olivera Ivanovića, obelodanila je da je u vezi sa Igorom Jurićem. Ona je na Instagramu, pored [Opširnije...]

TOKSIČNE VEZE: Kada ljubav postaje otrov? Postoji jedan način kako da UOČIMO da nešto nije u redu

Delovalo je kao ljubav iz romana, staromodna ljubav. Vezu koja je postojala na seksualnom i emotivnom nivou bilo je teško objasniti, bila [Opširnije...]

Kako prepoznati prave namjere muškarca – Oni koji tvrde da su bolji od drugih obično su gori

Možda ste nekada bili u situaciji da potrošite godine na nekoga, i onda shvatite kako ga ne poznajete. Počnete se [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com