JOANIKIJE RASPET ZBOG IZJAVE: Mitropolit stavom o ratu ražestio bivši režim u Podgorici i njegove medijske perjanice

VEelika hajka podigla se na mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nakon njegove izjave da je „Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina“.

Posebno iz krugova bliskih bivšem režimu Mila Đukanovića i njegovih medijskih perjanica koji ovih dana šire antirusku histeriju. Na sve to niko iz vrha države ne reaguje niti pokušava da stane u zaštitu cetinjskog arhijereja.

Iz Ambasade SAD u Podgorici pozvali su SPC da stane u odbranu ukrajinskog naroda, dok je otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka osudila mitropolitovu izjavu.

Preporučujemo:  Kina upozorila da će suspenzija Rusije zaoštriti raskol u Savetu Ujedinjenih nacija

U Milovoj DPS smatraju da Joanikije priziva rat u Crnu Goru:

U napade na mitropolita uklopila se uređivačka politika podgoričkog dnevnika „Vijesti“ koju odnedavno kreiraju Dragan Šolak i njegov imenjak Đilas. U hajci prednjači jedan od osnivača tog koncerna Željko Ivanović, optužujući mitropolita Joanikija za mešanje u rat i krvoproliće u Ukrajini!

Đukanović je to rekao u intervjuu za prištinsku KTV, a Dan konstatuje da se tako otvara pitanje da li će Abazović, koji je Đukanovića ranije već ubedio da može da ostvari većinsku podršku u crnogorskom parlamentu, sada morati da ga ubedi i da će Crna Gora voditi proevropsku i evroatlantsku državnu politiku.

Preporučujemo:  Nuklearni napad mogao bi da krene sa Zapada ukoliko Ukrajina kapitulira

– Mitropolit Joanikije, nažalost, krivce vidi u „svetskim mešetarima koji gledaju svoj interes“. Ni reči o invaziji, kršenju međunarodnog prava, zloglasnom i korumpiranom diktatoru Putinu. Mitropolit cetinjski se tako svrstao uz bok Putinovog patrijarha Kirila. I za njega je uzročnik agresije mrski Zapad, odnosno vrednosti koje se pokušavaju nametnuti „tradicionalnom“ istoku. Kiril Putinov rat smatra legitimnim otporom pomenutim vrednostima, pre svih LGBT pravima, dok Joanikije krivce nalazi u neprincipijelnoj koaliciji „bezbožništva, ateizma i komunizma“, naveo je u svojoj kolumni „Muke po Joanikiju“ Ivanović.

HTELI SU DA NAS ISELE

Protojerej-stavrofor Branko Tapušković upozorio je da nije posao ambasade da se meša u crkvena pitanja, ali i da to nije posao Evropskog parlamenta da osuđuje Crkvu na neprimeren način.

– Svedoci smo da je bivša vlast zaista od Crne Gore projektovala malu Ukrajinu kada smo i mi kao SPC bili prinuđeni da se bavimo politikom, donošenjem onog bezakonog Zakona o neslobodi veroispovesti – naveo je Tapušković, uz podsećanje da je bivši premijer Marković sveštenstvu pretio iseljenjem iz Crne Gore.

Preporučujemo:  Sud u Hagu odbio Tačijeve svedoke: Vokera, Kušnera i Klarka
Preporučujemo:  Ljubav i smrt na ruski način – kako je Prigožin od sitnog lopova postao državni neprijatelj broj jedan
Preporučujemo:  Srpsko tužilaštvo podiglo prvu optužnicu za akciju "Oluja"

 

Novosti

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

 

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *