U našoj državi konačno će se ozakoniti da pravosuđe postoji samo zbog sudija i tužilaca a ne zbog naroda, ZATO NE!!!

U nekom svetu sa razvijenom pravnom kulturom, bez nepotizma, gde su na pravim mestima pre svega visoko moralni ljudi i čvrsti karakteri – možda. U našoj zemlji, nova „nezavisnost“ suda i tužilaca, koja se nudi promenom ustava, dovešće samo do njihove potpune nezavisnosti od radnog vremena, do nezavisnosti od zakona, do potpune nezavisnosti od bilo kakve odgovornosti i do potpunog otuđenja od građana.
U našoj državi konačno će se ozakoniti da pravosuđe postoji samo zbog sudija i tužilaca a ne zbog naroda.
Ko je ikada imao posla sa sudijama i tužiocima, video je kako izgleda kad je nekog baš briga za tvoja prava, kako mu se sve može, a on je taj koji odlučuje o vama! Čast izuzecima, kojih ima, ali su izuzeci, umesto pravilo. Setite se samo koliko ste puta hteli nešto normalno da pitate sudiju ili tužioca ili da nešto predložite i koliko puta ste bili oduvani sa “ nije ovo pijaca“.
E trenutno samo sudije i tužioci agituju za promene ustava. Ako vam se oni ovakvi sviđaju – poslušajte ih.
Jedino vas ne oduvaju ako nekoga poznajete lično. E to je još gore, jer će jednom vaš protivnik da nekog poznaje lično, a taj neko će biti bez ikakve odgovornosti prilikom odlučivanja.
Po važećem ustavu sudije su izuzetno nezavisne, nesmenjive, i već mogu da rade šta god hoće. Čega se plaše? Političkih pritisaka? To su oni pritisci kad gledaju TV pa primaju tajne poruke? To su oni pritisci kad sami sebi nešto nabiju u glavu da moraju, jer će to neko važan da vidi i zapamti, pa će zbog toga oni možda napredovati?
To su oni pritisci kad gradanin tuži državu ili javno preduzeće, pa se sudija ponaša kao advokat države, pa ako već neminovno mora da presudi u korist građanina, onda ga ojadi za troškove , sve mu sreže? Je l neko tom sudiji to tražio u nekom bezveze sporu? Nije, ali on misli da to za njega može biti dobro.
To nisu pritisci, to je karakter.
Je l mi moramo da se borimo za veću nezavisnost takve osobe? Je l vas hvata panika već bar malo?
Možemo da menjamo sve živo, to ostaje, takav čovek ne ume da bude pravi sudija kakav god bio ustav. Opet kažem, čast izuzecima.
Kakav je danas izbor sudija? Je l probao neko da ga izaberu a da nema semu među istim sudijama? Ko se danas bira za sudije? Jesu li izbori pošteni? E zamislimo kako je kada bude još gore, sa novim izmenama ustava.
Zato lepo sutra NE.

Skupština Srbije proglasila promene Ustava
Preporučujemo:  Кrivokapić i Dritan, koji su na vlast došli zahvaljujući Amfilohiju, svu imovinu SPC su stavili pod šapu crnogorskog režima (VIDEO)

Skupština Srbije proglasila promene Ustava u oblasti pravosuđa. Poslanici Skupštine Srbije, na posebnoj sednici, proglasili su promene Ustava Srbije u [Opširnije...]

Tri pitanja za javne ličnosti i lidere opozicije koji su protiv ustavnih promena: General Mitar Кovač (Video)

Referendum o ustavnim promenama je prošao! Rezultat je u skladu sa voljom Aleksandra Vučića i prozapadnih NVO. Ekskluzivno za Vaseljensku [Opširnije...]

Tri pitanja za javne ličnosti koje su protiv ustavnih promena: Vladan Glišić, narodni poslanik (Video)

Referendum za promenu Ustava republike Srbije je prošao, rezultat je na osnovu manje od 30% biračkog tela bio onakav kakav [Opširnije...]

Tri pitanja za javne ličnosti i lidere opozicije koji su protiv ustavnih promena: Boško Obradović, Dveri (Video)

Referendum o ustavnim promenama je prošao! Rezultat je u skladu sa voljom Aleksandra Vučića i prozapadnih NVO. Ekskluzivno za Vaseljensku [Opširnije...]

Uživo protest ispred RIK-a (Video)

Trenutno se ispred sedišta RIK-a u Beogradu nalazi nekoliko stotina građana, opozicionih stranaka i političkih aktivista koji su došli da [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com