U našoj državi konačno će se ozakoniti da pravosuđe postoji samo zbog sudija i tužilaca a ne zbog naroda, ZATO NE!!!

U nekom svetu sa razvijenom pravnom kulturom, bez nepotizma, gde su na pravim mestima pre svega visoko moralni ljudi i čvrsti karakteri – možda. U našoj zemlji, nova „nezavisnost“ suda i tužilaca, koja se nudi promenom ustava, dovešće samo do njihove potpune nezavisnosti od radnog vremena, do nezavisnosti od zakona, do potpune nezavisnosti od bilo kakve odgovornosti i do potpunog otuđenja od građana.
U našoj državi konačno će se ozakoniti da pravosuđe postoji samo zbog sudija i tužilaca a ne zbog naroda.
Ko je ikada imao posla sa sudijama i tužiocima, video je kako izgleda kad je nekog baš briga za tvoja prava, kako mu se sve može, a on je taj koji odlučuje o vama! Čast izuzecima, kojih ima, ali su izuzeci, umesto pravilo. Setite se samo koliko ste puta hteli nešto normalno da pitate sudiju ili tužioca ili da nešto predložite i koliko puta ste bili oduvani sa “ nije ovo pijaca“.
E trenutno samo sudije i tužioci agituju za promene ustava. Ako vam se oni ovakvi sviđaju – poslušajte ih.
Jedino vas ne oduvaju ako nekoga poznajete lično. E to je još gore, jer će jednom vaš protivnik da nekog poznaje lično, a taj neko će biti bez ikakve odgovornosti prilikom odlučivanja.
Po važećem ustavu sudije su izuzetno nezavisne, nesmenjive, i već mogu da rade šta god hoće. Čega se plaše? Političkih pritisaka? To su oni pritisci kad gledaju TV pa primaju tajne poruke? To su oni pritisci kad sami sebi nešto nabiju u glavu da moraju, jer će to neko važan da vidi i zapamti, pa će zbog toga oni možda napredovati?
To su oni pritisci kad gradanin tuži državu ili javno preduzeće, pa se sudija ponaša kao advokat države, pa ako već neminovno mora da presudi u korist građanina, onda ga ojadi za troškove , sve mu sreže? Je l neko tom sudiji to tražio u nekom bezveze sporu? Nije, ali on misli da to za njega može biti dobro.
To nisu pritisci, to je karakter.
Je l mi moramo da se borimo za veću nezavisnost takve osobe? Je l vas hvata panika već bar malo?
Možemo da menjamo sve živo, to ostaje, takav čovek ne ume da bude pravi sudija kakav god bio ustav. Opet kažem, čast izuzecima.
Kakav je danas izbor sudija? Je l probao neko da ga izaberu a da nema semu među istim sudijama? Ko se danas bira za sudije? Jesu li izbori pošteni? E zamislimo kako je kada bude još gore, sa novim izmenama ustava.
Zato lepo sutra NE.

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *