Da li će Nestorović sa svojim vitezovima reda zmaja zavladati Srbijom?

Dečiji pulmolog i alergolog Branimir Nestorović predstavio je danas Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece „Vitezovi reda zmaja“ i poručio da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo udruženje, u dogledno vreme ne budu ispunjeni.

Nestorović objašnjava da pokret Vitezovi reda zmaja nije politički ni humanitarni, već ima cilj da institucionalno popravi položaj dece i pozvao donatore i volontere da im se priključe, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Potpredsednik novoformiranog udruženja Saša Borojević objašnjavajući ciljeva udruženja inavodi da je tim od 20 advokata radio na izmenama zakonskih regulativa zbog koje u našoj zemlji, tvrdi, „deca klize u pogrešne ruke“.

Nestorović navodi da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati na izborima jer, kako kaže, svi znaju da bi odneo 25 odsto glasova.

„Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti“, poručio je on.

Na pitanje reportera agencije da pojasni koji su to uslovi zbog kojih bi zvanično ušao u politiku i pojasni da li je pod tim podrazumevao da će, kako kaže, da „pršti“, Nestorović je potvrdio da bi i pored „velikih pritisaka koje trpi“, mogao da se kandiduje na izborima ako zahtevi udruženja budu ignorisani.

Путин послао писмо Вучићу: „Честитам“

A kao glavni zadatak udruženja navedeno je da se institucionalno promeni članove zakona kako bi se onemogućilo zastarevanje slučaja silovanja, člana krivičnog zakona koji se tiče obljube, običajnog prava, pomeranje seksualne zrelosti sa 14 na 16 godina, ukidanje pristupa društvenim mrežama za decu, uvođenje u nadležnost Regulatornog tela za elektronske medije praćenje uticajnih profila na društvenim mrežama, uvođenje dečijeg ombudsmana, ukupno 20 tačaka koje su objavljene na zvaničnom sajtu.

Preporučujemo:  Prvi put u istoriji većina građana Srbije protiv ulaska u EU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

SPP će imati potpredsednika Skupštine Srbije

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izjavio je danas da će poslanici te partije nastaviti put preminulog muftije Muamera [Opširnije...]

Sobranje posle tri dana rasprave i incidenata usvojilo francuski predlog za EU

Makedonski parlament je posle tri dana rasprave i niza incidenata usvojio zaključke o francuskom predlogu nastavka pregovora te zemlje sa [Opširnije...]

Ponoš i zvanično potvrdio – osniva stranku Srbija centar

Bivši potpredsednik Narodne stranke i kandidat za predsednika na aprilskim izborima Zdravko Ponoš osnovao je novu političku organizaciju, što je [Opširnije...]

Nemačka najavljuje zaokret politike Srbije ka Zapadu!

Od ruskog napada na Ukrajinu, reč „prekretnica“ ušla je u modu. Da li će i Srbija da se suoči sa [Opširnije...]

Koga građani vide u novoj Vladi: Iste stranke kao i prošlog puta, predsednik vlade Dačić ili Brnabić

Više od četvrtine građana Srbije ili 26,9 odsto veruje da će novu vladu Srbije formirati iste stranke kao i prethodnog [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com