Da li će Nestorović sa svojim vitezovima reda zmaja zavladati Srbijom?

Dečiji pulmolog i alergolog Branimir Nestorović predstavio je danas Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece „Vitezovi reda zmaja“ i poručio da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo udruženje, u dogledno vreme ne budu ispunjeni.

Nestorović objašnjava da pokret Vitezovi reda zmaja nije politički ni humanitarni, već ima cilj da institucionalno popravi položaj dece i pozvao donatore i volontere da im se priključe, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Potpredsednik novoformiranog udruženja Saša Borojević objašnjavajući ciljeva udruženja inavodi da je tim od 20 advokata radio na izmenama zakonskih regulativa zbog koje u našoj zemlji, tvrdi, „deca klize u pogrešne ruke“.

Nestorović navodi da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati na izborima jer, kako kaže, svi znaju da bi odneo 25 odsto glasova.

„Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti“, poručio je on.

Na pitanje reportera agencije da pojasni koji su to uslovi zbog kojih bi zvanično ušao u politiku i pojasni da li je pod tim podrazumevao da će, kako kaže, da „pršti“, Nestorović je potvrdio da bi i pored „velikih pritisaka koje trpi“, mogao da se kandiduje na izborima ako zahtevi udruženja budu ignorisani.

Путин послао писмо Вучићу: „Честитам“

A kao glavni zadatak udruženja navedeno je da se institucionalno promeni članove zakona kako bi se onemogućilo zastarevanje slučaja silovanja, člana krivičnog zakona koji se tiče obljube, običajnog prava, pomeranje seksualne zrelosti sa 14 na 16 godina, ukidanje pristupa društvenim mrežama za decu, uvođenje u nadležnost Regulatornog tela za elektronske medije praćenje uticajnih profila na društvenim mrežama, uvođenje dečijeg ombudsmana, ukupno 20 tačaka koje su objavljene na zvaničnom sajtu.

Preporučujemo:  Zavetnici u Ćupriji će proglasiti prvu pobedu!

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *