ULAZAK SAMO NA PREDNJA VRATA? Menjaju se pravila u gradskom prevozu, ali ne i cena karte

Novo javno komunalno preduzeće koje će se baviti naplatom prevoznih usluga u Beogradu je osmislio kako da se smanji broj ljudi koji ne žele da plate kartu.

U Beogradu gradski prevoz koristi oko 800.000 putnika, a mesečno se proda tek oko 120.000 karata. Direktor novoformiranog Javnog komunalnog preduzeća naplate prevozne usluge Slaven Andrić, za početak najavljuje dobru vest – karte neće poskupeti narednih godinu dana. Očekuje da će se i pored dosadašnje kulture neplaćanja karata, uz podizanje kvaliteta usluge i sistema kontrole ulazaka na prednja vrata vozila povećati prodaja karata.

Grad je napravio posebno Javno komunalno preduzeće naplate prevozne usluge koje će se baviti tim poslom. Javni prevoz u prestonici koristi oko 800.000 putnika, a mesečno se proda tek oko 120.000 karata. „Karta sigurno neće poskupeti u narednih godinu dana, tako da građani ne treba da brinu da će biti poskupljenja“, potvrdio je Slaven Andrić.

Ističe da će se novoformirano Javno komunalno preduzeće naplate prevozne usluge baviti pre svega naplatom, logistikom i rukovođenjem javnog prevoza putnika u Beogradu.

Smanjiti gužve
-Ustanovili smo da možemo u frekventnim intervalima kada građani putuju na posao i vraćaju se, da smanjimo gužve. Ako redukujemo red vožnje, da vikendom smanjimo broj polazaka i na uštrb toga povećamo broj polazaka u frekventnim intervalima, možda ćemo uspeti da smanjimo gužve i da obezbedimo da građani mogu da ulaze na prednja vrata- navodi Andrić.

Smatra da će se na taj način povećati i kontrola i naplata gradskog prevoza. Kada je reč o neophodnom broju vozila javnog prevoza, Andrić objašnjava da postoje linije koje nisu toliko opterećene i da bi s tih linija trebalo prebaciti autobuse na one koje su više opterećene. Dodaje da će biti i novih autobusa koji će takođe saobraćati na opterećenim linijama.

Preporučujemo:  Helsinški odbor: Vlada da ukine veronauku u školama, nedopustivo da SPC odredjuje šta je moral

Kako naterati putnike da kupe kartu
Andrić najavljuje da će kontrolori u narednom periodu pokušati da objasne putnicima zašto je dobro da kupe kartu.

-Kontrolori će možda narednih par meseci, možda čak i godinu dana da rade na svesti i da pokušaju da objasne da je dobro da se kupuju karte iz razloga što će sav novac od kupljenih karata će ići direktno u budžet Grada, a ne u privatne firme- naveo je on.

Veruje da će i pored toga što u Beogradu postoji kultura neplaćanja karata uz navedene mere, podizanje kvaliteta usluge i sistema kontrole ulazaka na prednja vrata vozila povećati prodaju karata.

-Da li će biti kondukteri ili kontrolori, oni će imati istu funkciju, da putnici ne mogu ući na prednja vrata ako nemaju kupljenu kartu- precizirao je Andrić. Ukazuje i da je reč o preduzeću u fazi osnivanja i da očekuje da će punu funkciju moći da postigne tek od Nove godine.

-Ovim problemom se niko nije bavio decenijama, tako da ne možemo preko noći da rešimo problem javnog prevoza u Beogradu-zaključio je Andrić.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

srbija
Srbija ima najviše košnica po glavi stanovnika na planeti

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je, zahvaljujući državnoj podršci, Srbija danas zemlja sa najviše košnica [Opširnije...]

feminizmom
Maćić: Feminizmom se bave ekstremno ružne i neostvarene žene (VIDEO)

Кo se u Srbiji bavi feminizmom, pravima žena i koliko je ta priča kontradiktorna sa praksom pričali smo sa Jelenom [Opširnije...]

Primećen panter kod Apatina, građani se pozivaju na oprez

Javno preduzeće „Vojvodinašume” objavilo je upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin. „Javno preduzeće 'Vojvodinašume', ogranak Šumsko gazdinstvo [Opširnije...]

Rusi u Srbiji su jedini narod koji nema svoje predstavnike u Nacionalnom savetu nacionalnih manjina! (VIDEO)

Odnos Srba prema Rusima u Srbiji jeste bratski, šta više ta granica između dva naroda često se prepliće i gubi, [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com