Nemački ministar: Ako „Severni tok 2“ proradi, to će biti kapitulacija Evrope pred Rusijom

Puštanje u rad gasovoda „Severni tok 2“ označilo bi kapitulaciju Evrope pred Rusijom, izjavio je za „ZDF“ nemački ministar ekonomije Robert Habek.

Prema njegovom mišljenju, takav korak postao bi simbol činjenice da je Moskva srušila evropske sankcije i ostvarila svoje ciljeve.
„To bi bilo kao podizanje bele zastave u Nemačkoj i Evropi. Ne možemo to da učinimo“, istakao je Habek.

On je dodao da Nemačka mora biti ekonomičnija u potrošnji energenata i naglasio da je potrebno naći alternativne dobavljače gasa.
Ranije je šef komiteta za energetiku i zaštitu klime pri Bundestagu Klaus Ernst apelovao da se počne sa pregovorima o pokretanju gasovoda „Severni tok 2“ kako bi se osigurale isporuke gasa u Nemačku.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena je 10. septembra 2021. godine i gasovod je u potpunosti spreman za rad. Ali, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrznuo procedure koje su povezane sa projektom i obustavio sertifikaciju.
Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Govor u EP odjeknuo: Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum (VIDEO)

"Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum", pitao je prekjuče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

Stan u Beogradu i luksuzna vila u Turskoj – sada za iste pare

Prava je navala na kupovinu nekretnina u Turskoj. Prodaja je u novembru skočila za čak 50 odsto i prema podacima Turskog [Opširnije...]

One thought on “Nemački ministar: Ako „Severni tok 2“ proradi, to će biti kapitulacija Evrope pred Rusijom

  • Evropa je kapitulirala, Familijini vodeći vazali to znaju ali kriju od naroda,
    dolazeća zima će ih demaskirati…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *