Rusija stavila tačku na neokolonijalnu politiku Zapada – neće biti povratka

Pretnje Kijeva da će napasti Krim potvrđuju da denacifikacija i demilitarizacija treba da se sprovedu u celoj Ukrajini, smatra predsedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo Saveta Federacije Rusije Andrej Klišas.

„U protivnom će uvek postojati pretnja za našu teritoriju, naše građane i infrastrukturu“, napisao je Klišas na svom kanalu na Telegramu.
U subotu je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič rekao da bi Ukrajina mogla da napadne Krimski most „čim se pojavi prva tehnička mogućnost“.

Kraj dominacije Zapada

Senator je dodao i da je epoha negiranja međunarodnog prava i upotrebe sile od strane zemalja NATO-a zarad svojih geopolitičkih interesa završena epohom zapadne dominacije.

„Epoha dominacije Zapada, za koju je Bler toliko zabrinut, je epoha poricanja međunarodnog prava, epoha proizvoljne upotrebe sile od strane zemalja NATO-a po celom svetu zarad svojih geopolitičkih interesa, epoha poricanja suvereniteta drugih država – ove tri decenije nove kolonijalne dominacije Zapada pod maskom brbljanja o ‘liberalnoj demokratiji’su završene, u tome je on u pravu“, ocenio je Klišas.

On je dodao da je Rusija stavila tačku na „neokolonijalnu politiku Zapada pod maskom ‘vrednosti liberalne demokratije’ – neće biti povratka na neoliberalni kolonijalizam“.

Bivši britanski premijer Toni Bler u subotu je na predavanju koje je organizovao britansko-američki fond Dičli rekao da se bliži kraj dominacije Zapada u politici i ekonomiji i da svet može postati u najmanju ruku bipolaran, a moguće i multipolaran.

Спутњик

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *