Imate li osećaj da vam noću MRAVI HODAJU PO STOPALIMA? Evo šta to može da znači…

Statistike su pokazale da više do 5 miliona ljudi u SAD-u pati od umereno do teškog oblika sindroma nemirnih nogu (RLS).

U nastavku pogledajte koji su simptomi RLS:

– Bol u podnožju

– Svrab

– Neprijatan osećaj u nogama

– Želja da neprekidno klatite nogu

Obično, simptomi su više tokom noći. Nije ozbiljno zdravstveno stanje, ali to može uticati na kvalitet života i sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Uzroci

Postoje dve vrste simptoma RLS – primarne i sekundarne.

Primarni simptomi su nasledni, a uzrok je smjšten u delu mozga koji je odgovoran za praćenje. Sekundarni oblik uzrokovan određenim zdravstvenim problemima, uključujući i trudnoću, anemiju, oštećene periferni živac, oštećenom funkcijom bubrega i degenerativne bolesti kičme.

Nadalje, ovo stanje može ponekad pojaviti kao rezultat korištenja nekih lekova kao što su antidepresivi, antipsihotici i preteranog konzumiranja kafe, alkohola i nikotina. Uopšteno, što je dijagnoza prema kliničkoj slici. Laboratorijski testovi zahtevaju krvnu sliku, hormonalni status, i funkciju bubrega analize. Terapija zavisi od rezultata. Lekari često propisuju vitamine, minerale, analgetike, sredstva za smirenje i određene vežbe, prenosi novi.ba.

Kako ublažiti simptome?

Simptomi se mogu ublažiti buđenjem i ustajanje u isto vreme. Takođe, stručnjaci preporučuju istezanje pre spavanja. Takođe, trebalo bi da sedite na podu sa ispruženim nogama i polako savijajući gornji deo tela ka tlu. Osim toga, možete da vežbate jogu koja uključuje istezanje, duboko disanje i opuštanje. Izbegavajte konzumiranje pića koja sadrže kofein, kao što su zeleni ili crni.

RLS takođe mogu nastati kao posledica nedostatka gvožđai, u ovom slučaju, stručnjaci savetuju konzumiranje namirnica bogatim gvožđem kao što su crveno meso, suve šljive itd.

Preporučujemo:  DANAŠNJI TRG REPUBLIKE: Nekada najjezivije mesto za Srbe

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

 

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

„DRAŠKO MASKIRAN DOLAZI U CIK ZORE KOD TANJE“ Komšije iz Smedereva razvezale jezik: Pevačica im se na ovo stalno žali

Tanja Savić navodno je stavila tačku na ljubavnu romansu sa mladim političarem Draškom Stanivukovićem, međutim komšije iz Smedereva otkrivaju da [Opširnije...]

TESLIN LJUBAVNI TROUGAO: Volela ga žena najboljeg prijatelja

LIČNOST i delo velikog srpskog i svetskog naučnika Nikole Tesle intrigiraju i posle skoro osam decenija od njegove smrti. O [Opširnije...]

PROČITAJTE SUDBINU SA SVOG DLANA: Linije otkrivaju vaš karakter, emocije i zdravlje

Kris Rajli iz Eseksa je jedan od najuspešnijih vidovnjaka u Velikoj Britaniji, a bavi se proricanjem budućnosti i čitanjem sudbine [Opširnije...]

SVEKRVA VERICE RAKOČEVIČ OGLASILA SE PRVI PUT: Bila sam u šoku, nisam znala kako mužu da kažem za njihovu vezu!

Ona je potanko ispričala sve o tome kako joj je Veljko saopštio za vezu sa kreatorkom, ali i kako se [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *