Bajdenov sin pod istragom, moguća optužnica zbog poslovanja u Ukrajini

Protiv Hantera Bajdena, sina američkog predsednika Džozefa Bajdena, savezna vlada mogla bi da podigne optužnicu nakon istrage o njegovim poslovima koje je imao u inostranstvu.

Sveobuhvatna istraga

„Ovo je vrlo realno, u pitanju je sveobuhvatna istraga o potencijalno ozbiljnim krivičnim delima. Vidimo da savezni tužioci u Delaveru rade upravo ono što biste očekivali da rade tužioci u takvoj situaciji”, izjavio je Eli Honig, pravni analitičar Si-En-Ena.

Preporučujemo:  Predsednik Južne Osetije: Samo napred i samo sa Rusijom

Honig je kazao da deluje da se „zahuktava” istraga o Hanterovim prekomorskim poslovima.

Bajdenova istorija korišćenja nedozvoljenih suspstanci i veza sa međunarodnim poslovima je bila predmet kritika repbulikanaca na račun njegovog oca neko vreme, a bivši predsednik Donald Tramp često je napadao Džozefa Bajdena zbog borbe njegovog sina sa zavisnošću i, kako je govorio, korumpiranim poslovima u inostranstvu.

Iskopavanje dokaza

Prvobitno Tramp je iz razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim vršio pritisak da mu on pomogne da iskopa prljavštinu o Hanteru Bajdenu koji je poslovao u Ukrajini sa jednom korumpiranom naftnom i gasnom kompanijom, navodi magazin „Hil”, a prenosi Tanjug.

Preporučujemo:  Antiruski blok u UN gubi podršku

A poslednjih dana Tramp je otišao korak dalje u napadu na Bajdena tražeći od ruskog predsednika Vladimira Putina da objavi bilo kakvu informaciju koju bi ruska vlada mogla da ima o Hanteru Bajdenu.

„Zašto je supruga gradonačelnika Moskve dala Bajdenima, obojici, 3,5 miliona dolara? To je mnogo novca. Voleo bih da Putin zna odgovor na to pitanje. Trebalo bi da se izjasni”, kazao je Tramp.

Posao u Kini i Ukrajini

„Hil” podseća da je „Vašington post” ove nedelje objavio izveštaj u kojem se potvrđuju detalji o Haterovim poslovima u Kini.

Ministarstvo pravde prema nekim navodima nastavlja da traži navodne nelegalne optužbe o lobiranju konsultantskih firmi povezanih sa ukrajinskom energetskom kompanijom „Burisma” u kojoj je Hanter bio član borda.

„Postoji realna šansa da sve ovo rezultuje saveznom optužnicom. Naravno, tada bismo bili na političkoj teritoriji bez presedana, a ne na pravnoj teritoriji, već u potencijalnoj situaciji gde Ministarstvo pravde krivično goni i pokušava da zatvori sina predsednika”, dodao je magazin u svojoj analizi slučaja nelegalnog poslovanja Hantera Bajdena.

Preporučujemo:  Karaganov: Rat na Balkanu je pitanje trenutka

Politika

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

MAKEDONIJA: SKANDAL TRESE SKOPLJE Citostatici završili u prodaji

JAVNO tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije preduzimaju intenzivne radnje radi utvrđivanja navoda o eventualnom počinjenom krivičnom delu u [Opširnije...]

policija
Crnogorska policija zakucala na vrata Ivaninog ubice: Presudio studentkinji u stanu u Mirijevu, pa zvao prijatelje da osigura alibi

Crnogorska policija nije zatekla Gusinjanina Jetmira Gočaja na poznatim adresama nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica zbog sumnje [Opširnije...]

Državni tužilac Mirza Hukeljić u julu 2016. godine napisao Rješenje: “Obustaviti istragu u slučaju Dobrovoljačka”

U julu 2016. godine Tužilaštvo Bosne i Hercegovine imalo je spremno Rješenje o odbacivanju kao nedopuštene pritužbe MUP-a Republike Srpske [Opširnije...]

POSLEDNJE INFORMACIJE: Evo šta se dešava u slučaju Mateja Periša nakon prijave manekenke

L. A. se oglasila iz Minhena gde živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna [Opširnije...]

„Najbolji dokaz tehničke nezavisnosti Rusije“: Prvi let superdžeta S1-100 s ruskim komponentama

Prototip superdžeta S1-100 sa ruskim komponentama izveo je svoj prvi let, a tokom leta potvrđen je stabilan rad svih domaćih [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com