PO ROĐENJU DORĆOLAC, PO UBEĐENJU SRBIJANAC Stariji Jusufspahić oženio lepu Gordanu, ima troje dece! Bio muftija, sad je ambasador

Otac je troje dece, dva sina i ćerke, a supruga mu je lepa Gordana. Za sebe je vazda govorio da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Bio je muftija beogradski a sad je ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu. Kao i njegov mlađi brat, muftija beogradski Mustafa Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam, te major Vojske Srbije, važi za poznatog Beograđanina i još poznatijeg Dorćolca.

Preporučujemo:  Koje partije su do sada predale izborne liste i ko su sve kandidati za poslanike?

Muhamed Hamdi Jusufspahić sin je i jedno od troje dece čuvenog i poštovanog pokojnog muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.

Rođen je u Beogradu 28. novembra 1968, predsednik je Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji, kao i bivši muftija srbijanski i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije.

Odrastao je na Dorćolu i jedno je od troje dece Hamdije Jusufspahića, koji je u to vreme bio muftija beogradski, i egipatske Arapkinje Nabile, koja je diplomirala u prvoj generaciji Islamskog fakulteta i bila prvi islamski teolog u Jugoslaviji.

Osnovnu školu završio je u Beogradu, medresu (islamsku srednju školu) u Sarajevu, Fakultet islamsko-arapskih nauka takođe u Sarajevu, a zatim je magistrirao na islamskim studijama u Kairu.

Preporučujemo:  Još jedna Vučićeva pobeda: Zastava Srbije prelepljena na Kosovu i Metohiji, šiptarska se vijori po centralnoj Srbiji!

Početkom devedesetih godina prošlog veka oženio se Srpkinjom Gordanom, sa kojom ima dva sina, Amara i Ahmeda, i ćerku Saru.

Porodica na okupu: Brat i naša dečurlija

Obožava se samo Bog a ne kolači i pevači

Ambasador Jusufspahić jednom prilikom je gostujući na RTS da se u Srbiji obožavaju kolači i pevači a ne Bog.

Za sebe kaže da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu, te da je bio lični prijatelj sa pokojnim predsednikom Slobodanom Miloševićem i da jeste lični prijatelj sa liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljem i drugim bivšim predsednicima Srbije. Kad je reč o položaju muslimana u Srbiji, Jusufspahić smatra da su oni u Srbiji slobodni i uživaju sva prava, može se pročitati na Vikipediji.

Svog oca Hamdiju nasledio je 2008. godine na mestu srbijanskog muftije. Tu dužnost, kao i dužnost zamenika reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, obavljao je do juna 2016. godine.

Preporučujemo:  Albanija dostavila Savetu Evrope Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o trgovini ljudskim organima

Tokom zvanične ceremonije 5. marta 2018. godine, Jusufspahić je predao akreditivno pismo kralju Selmanu bin Abdul Azizu, slugi dvaju časnih hramova čime je i zvanično postao prvi ambasador Republike Srbije u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Sa bratom Mustafom, muftijom beogradskim koji ima neverovatnu životnu priču

Kada je 2008. godine Hamdija Jusufspahić penzionisan, postavljen je za doživotnog počasnog reis-ul-ulemu Islamske zajednice Srbije, dok je za novog reis-ul-ulemu izabran Adem Zilkić.

Majka braće Jusufspahić

Jusufspahić je jednom prilikom istakao da su raskol među muslimanima izazvali oni koji ih dele po nacionalnoj osnovi i okreću ih od matične Srbije.

Preporučujemo:  TOTALNO PROLUPAO! BOGOLJUB KARIĆ BI DA MENJA GODINU ROĐENJA! Podneo i ZVANIČAN ZAHTEV: Želim da sam 1974. godište!

Podmladak Jusufspahića

Kurir.rs/Wikipedia/Facebook

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *