PO ROĐENJU DORĆOLAC, PO UBEĐENJU SRBIJANAC Stariji Jusufspahić oženio lepu Gordanu, ima troje dece! Bio muftija, sad je ambasador

Otac je troje dece, dva sina i ćerke, a supruga mu je lepa Gordana. Za sebe je vazda govorio da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Bio je muftija beogradski a sad je ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu. Kao i njegov mlađi brat, muftija beogradski Mustafa Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam, te major Vojske Srbije, važi za poznatog Beograđanina i još poznatijeg Dorćolca.

Preporučujemo:  GLAVNA VEST U HRVATSKIM MEDIJIMA: Milanović se sprema za rat sa Srbijom

Muhamed Hamdi Jusufspahić sin je i jedno od troje dece čuvenog i poštovanog pokojnog muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.

Rođen je u Beogradu 28. novembra 1968, predsednik je Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji, kao i bivši muftija srbijanski i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije.

Odrastao je na Dorćolu i jedno je od troje dece Hamdije Jusufspahića, koji je u to vreme bio muftija beogradski, i egipatske Arapkinje Nabile, koja je diplomirala u prvoj generaciji Islamskog fakulteta i bila prvi islamski teolog u Jugoslaviji.

Osnovnu školu završio je u Beogradu, medresu (islamsku srednju školu) u Sarajevu, Fakultet islamsko-arapskih nauka takođe u Sarajevu, a zatim je magistrirao na islamskim studijama u Kairu.

Preporučujemo:  Veizović: Uvođenjem sankcija Rusiji, Vučić bira večno ropstvo i ucene za Srbiju!

Početkom devedesetih godina prošlog veka oženio se Srpkinjom Gordanom, sa kojom ima dva sina, Amara i Ahmeda, i ćerku Saru.

Porodica na okupu: Brat i naša dečurlija

Obožava se samo Bog a ne kolači i pevači

Ambasador Jusufspahić jednom prilikom je gostujući na RTS da se u Srbiji obožavaju kolači i pevači a ne Bog.

Za sebe kaže da je po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, a po ubeđenju Srbijanac. Takođe je jednom prilikom izjavio da govori srpskim jezikom i da je srpski patriota koji pripada Alahu, te da je bio lični prijatelj sa pokojnim predsednikom Slobodanom Miloševićem i da jeste lični prijatelj sa liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljem i drugim bivšim predsednicima Srbije. Kad je reč o položaju muslimana u Srbiji, Jusufspahić smatra da su oni u Srbiji slobodni i uživaju sva prava, može se pročitati na Vikipediji.

Svog oca Hamdiju nasledio je 2008. godine na mestu srbijanskog muftije. Tu dužnost, kao i dužnost zamenika reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, obavljao je do juna 2016. godine.

Preporučujemo:  Prvi put u istoriji većina građana Srbije protiv ulaska u EU

Tokom zvanične ceremonije 5. marta 2018. godine, Jusufspahić je predao akreditivno pismo kralju Selmanu bin Abdul Azizu, slugi dvaju časnih hramova čime je i zvanično postao prvi ambasador Republike Srbije u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Sa bratom Mustafom, muftijom beogradskim koji ima neverovatnu životnu priču

Kada je 2008. godine Hamdija Jusufspahić penzionisan, postavljen je za doživotnog počasnog reis-ul-ulemu Islamske zajednice Srbije, dok je za novog reis-ul-ulemu izabran Adem Zilkić.

Majka braće Jusufspahić

Jusufspahić je jednom prilikom istakao da su raskol među muslimanima izazvali oni koji ih dele po nacionalnoj osnovi i okreću ih od matične Srbije.

Preporučujemo:  Koga građani vide u novoj Vladi: Iste stranke kao i prošlog puta, predsednik vlade Dačić ili Brnabić

Podmladak Jusufspahića

Kurir.rs/Wikipedia/Facebook

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Srbija potpisala Ugovor o prijateljstvu i saradnji sa zemljama ASEAN-a

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potpisao je juče u Džakarti, gde se održava 43. samit ASEAN-a, instrument o pristupanju [Opširnije...]

Vanredno zasedanje Skupštine: Deo proevropske opozicije uz zvižduke i povike ometa rad

Deo proevropske opozicije u Skupštini Srbije je nakon što je predsednik Skupštine Vladimir Orlić započeo pretres dnevnog reda nakon izvršenog [Opširnije...]

Orlić opoziciji: Zahtev za vanredne izbore biće prihvaćen sa oduševljenjem

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će inicijativa dela opozicije o vanrednim parlamentarnim izborima biti prihvaćena sa oduševljenjem [Opširnije...]

Viši cenzus, ozbiljniji parlament

Veći deo opozicije mogao bi da ima ozbiljnih političkih problema ukoliko vlast odluči da vrati izborni cenzus na pet odsto, [Opširnije...]

PREDLOG REZOLUCIJE O PRIDRUŽIVANJU BRIКS-u

PREDLOG REZOLUCIJE O PRIDRUŽIVANJU BRIКS-u PREDSEDNIКU NARODNE SКUPŠTINE dr Vladimiru Orliću Na osnovu člana 99, stava 1. tačka 7. Ustava [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com