„Mi ćemo stvarno upotrebiti nuklearno oružje“

Rusija će pribegnuti nuklearnom oružju samo u slučaju da joj bude ugroženo „postojanje“, a nikako zbog ishoda sukoba sa Ukrajinom, saopštio Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da Rusija ima koncept bezbednosti koji veoma jasno kaže da samo kada postoji pretnja za postojanje države, može da se upotrebi nuklearno oružje.

Preporučujemo:  Hrvatska će od Amerike tražiti postavljanje protivvazdušnog sistema „Patriot”

„I mi ćemo stvarno upotrebiti nuklearno oružje da otklonimo pretnju za postojanje naše zemlje“, izjavio je juče Peskov američkoj televiziji PBS, prenosi Rojters.

On je naglasio i da se podrazumeva da bilo kakav ishod operacije u Ukrajini, „nije razlog za upotrebu nuklearnog oružja“.

Peskov je rekao i da je nedavna opaska američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilično alarmantna.

„Njegova izjava o tome da Putin ne treba ili treba da bude na vlasti u Rusiji je naravno neprihvatljiva. Nije na predsedniku Sjedinjenih Država da odlučuje ko će biti i ko neće biti predsednik Rusije, o tome odlučuje narod Rusije na izborima“, izjavio je Peskov američkoj televizijI, prenosi Tass.

Preporučujemo:  Lavrov o NATO agresiji 1999: Zapad menja činjenice bez stida

Zvaničnik Kremlja je naveo i da su zemlje Zapada zapravo objavile totalni ekonomski rat Rusiji, i da njegova zemlja mora da se prilagodi novim uslovima, koji su, kako je rekao, „prilično neprijateljski“.

Peskov je izjavio i da je NATO preduzeo korake koji utiču na bezbednosne interese Rusije i pre nego što je Moskva pokrenula „specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini“.

„Morate da razumete Rusiju. Šta je bio razlog za početak operacije u Ukrajini? Nekoliko decenija smo Zapadu govorili da se plašimo da se NATO pomeri na istok, da se bojimo da se NATO približi našim granicama sa svojom vojnom infrastrukturom, vodite računa o tome, ne gurajte nas u ćošak“, rekao je Peskov uz napomenu da Rusija nema planove da napadne bilo koju NATO zemlju, navodi Tass.

Preporučujemo:  Evropski komesar objasnio zašto Ukrajinu neće primiti u NATO

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

trivić
Jelena Trivić promašena strana investicija

Jelena Trivić je za sada promašena investicija, međutim nije kraj. Posle brojinih pokušaja opstrukcija i po konačnom završetku izbora u [Opširnije...]

UPOZORENJE MOSKVE ZAPADU: Znamo da pripremate scenarija za nuklearni napad!

Ovih dana se u Evropi dešava razrada praktičnih scenarija za upotrebu nuklearnog oružja SAD uz angažovanje vojnog osoblja nenuklearnih zemalja, [Opširnije...]

Putinov govor prodrmao Zapad: Sada svi shvataju da predsednik Rusije misli tačno ono što poručuje

Govor predsednika Rusije Vladimira Putina može se shvatiti kao vid proglašenja Rusije za vođu antikolonijalne borbe, ocena je dr Stevana [Opširnije...]

Putin: Zapad prema Rusiji mora da se odnosi s poštovanjem

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad prema Rusiji mora da se odnosi s poštovanjem. Putin je to [Opširnije...]

AMERIČKI ADMIRAL: Nuklearni rat je moguć

Po prvi put od Hladnog rata, sukob sa protivnikom sa nuklearnim oružjem „više nije teoretski“, rekao je američki admiral Čarls [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com