Na oslobođenim teritorijama LNR pronađeni dokazi o „koncentracionim logorima” u Ukrajini

Pripadnici snaga Luganske narodne republike na oslobođenim teritorijama pronalaze dokaze o postojanju ukrajinskih „koncentracionih logora”, o čemu su ranije izveštavali očevici, izjavila je zamenica ministra spoljnih poslova LNR i predsednica Upravnog odbora javne organizacije „Memorijal: Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti!“ Ana Soroka.

„Zaista, prekjuče smo otkrili koncentracioni logor, koji se stvarno tako može nazvati, u selu Polovinkino…Pred nama je još nekoliko mesta o kojima imamo informacije. Pretpostavljamo da ćemo tamo naći verovatno isto što i u Polovinkinu, odnosno, realnu potvrdu“, potvrdila je Soroka govoreći na okruglom stolu u novinskoj agenciji „Rusija sevodnja“.
Prema njenim rečima, zatvor u Polovinkinu imao je bodljikavu žicu, ograde, kamere, užasne sanitarne uslove. Ona naglašava da prema rečima ljudi koji su tamo bili, to je potvrda svega i odaje užas u kome su se nalazili.

„Sada, kada naša vojska napreduje i oslobađa okupirane teritorije, mi ih u stvari pratimo (snage LNR). Ono što trenutno vidimo najzad potvrđuje informacije koje smo imali svih osam godina, prema svedočenjima očevidaca i žrtava. Sada dobijamo i vizualizaciju svih ovih strašnih slika“, naglasila je Soroka.

Ranije su članovi organizacije „Memorijal“, osnovane u LNR u oslobođenom selu Polovinkino u Donbasu otkrili nešto poput koncentracionog logora. Napomenuto je da će nakon oslobođenja cele teritorije republike, vlasti LNR započeti istragu o aktivnostima tajnog zatvora nacističkog ukrajinskog bataljona „Ajdar“ u selu Polovinkino.
Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/5xyj35EtpMo
AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *