Кrivokapić i Dritan, koji su na vlast došli zahvaljujući Amfilohiju, svu imovinu SPC su stavili pod šapu crnogorskog režima (VIDEO)

Zdravko Кrivokapić je došao na mesto premijera Crne Gore zahvaljujući litijama i pokojnom mitropolitu Amfilohiju kako bi izmenio zakon o verskim slobodama i vratio SPC ono što joj pripada.

Međutim, iako je pitanje dana kada će mu se mandat završiti, od njegovih obećanja datih Srbima nema ništa, šta više URA Dritana Abazovića za koju su pojedini Srbi bili spremni i ruku u vatru da stave zacementirali su zakon jednom izmenom i zavedenom narodu pokazali svoje pravo lice:

„Кada su menjali, jedna od stvari koja je ostavljena, mislim da je u pitanju član 12, na kome je insistirala URA da se ne menja, tako što su to izveli čak i pred Ustavni sud, a Ustavni sud Crne Gore je sastavljen od sve samih Crnogoraca, nema Srba, ima možda malo Bošnjaka i sve su to provereni DPS- ovi ljudi. I taj član se tiče toga da su relikvije i sve što poseduje od materijalne imovine i kulturnog i duhovnog blaga SPC sada kulturno blago Crne Gore. Što znači ukoliko bi neko želeo da mošti svetog Vasilija Ostroškog dovede u njegove rodne Mrkonjiće, čisto eto da bi narod mogao da ih celiva, mora da traži odobrenje od ministarstva kulture Crne Gore. I to važi za svu materijalnu imovinu SPC u Crnoj Gori“, kaže Igor Jaramaz u novoj emisiji Vaseljenske.

Кao jedan od pojedinaca koji su bili stalna meta napada od strane Srba i Srbogoraca za vreme litija, jer je pokušavao da upozori narod Crne Gore i Srbe na prevaru koja im se sprema, objašnjava taj fenomen Srbocrnogoraca, odnosno Srba iz Crne Gore koji sedenjem na dve stolice samo odmažu Crnoj Gori i guraju je u ruke Velike Albanije.

Preporučujemo:  Specijalna operacija koja će promeniti svet: Rusija da nije sigurna u pobedu ne bi ulazila u rat

Jaramaz takođe kaže da misli da su pokojni mitropolit Amfilohije i sadašnji mitropolit Joanikije, dve različite ličnosti sa različitim namerama, odnosno da odlaskom Amfilohija se smanjuje i uticaj Gojka Perovića najtoksinije struje u SPC u Crnoj Gori!

Autor i voditelj: Vesna Veizović

Izvor: Vaseljenska

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *