Lažna uzbuna izazvala redove na pumpama

Snabdevenost lanaca benzinskih stanica kompanije Naftne industrije Srbije NIS je redovna. Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, saopšteno je iz ove naftne kompanije. Na benzinskim stanicama NIS-a, najvećoj maloprodajnoj mreži u Srbiji, ne postoji ograničenja kada je reč o kupovini goriva, navodi iz ove kompanije.

NIS je dodaju, obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno, čak i u uslovima povećanja potražnje. U NIS Rafineriji u 2021. godini ostvaren je rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i NIS je spreman da odgovori na potrebe tržišta. I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Srbiji, poručeno je iz te kompanije.

Iznenadni redovi pred pojedinim pumpama u Novom Sadu i Beogradu od pre dve večeri rezultat su nečije „neslane šale” na društvenim mrežama nakon što je neko objavio lažnu informaciju da je jedan privatni trgovac gorivom ograničio točenje na svojim pumpama. I to evro dizela i BNB 95 oktana na po 20 litara po rezervoaru za automobile, maksimalno 50 litara u traktore i 100 litara u kamione. Što je ovaj trgovac kasnije i demantovao, objasnivši da gorivo toče koliko ko želi kao što je bilo i do sada, te da nikakvih ograničenja nema.

Ovim povodom odmah su reagovali i iz Vlade Srbije saopštivši da nema problema u snabdevanju naftnim derivatima i da neko namerno širi paniku. Vlada je saopštila da povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, da Srbije nema apsolutno nikakvih problema u snabdevanju naftnim derivatima.

– Svega ima u dovoljnim količinama tako da neko namerno širi paniku saopštila je vlada pošto su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama kupovine goriva, ističu u saopštenju vlade.

Preporučujemo:  Kupci sve više štede na hrani

Srbija apsolutno nema nikakvih problema u snabdevanju gorivom. Nedavno je ograničena cena dizela i benzina tako da je se evro dizel toči za 179 dinara, a BMB 95 za 171 dinar i cene su ograničene do 14. marta.

Kako se saznaje ni na pumpama grčkog Helenika i ruskog Lukoila nema bilo kakvog ograničenja. Gorivo se toči kao i svih prethodnih nedelja i meseci.

Iz Lukoila za „Politiku” kažu da su oni privatna međunarodna energetska kompanija, orijentisana na ispunjenje svojih obaveza pred partnerima, akcionarima i zaposlenima u više op 30 zemalja sveta.

U trenutnoj situaciji „Lukoil Srbija” smatra da je najvažnija zaštita stabilnosti i funkcionisanja procesa snabdevanja naftnim derivatima, koji su neophodni za život građana u zemlji.

„Ova kompanija čini sve što je u njenoj moći da obezbedi stabilan rad u ovoj izuzetno složenoj situaciji, usredsredivši svoju pažnju isključivo na biznis-procese.”

Savet direktora „Lukoila” izražava zabrinutost povodom tragičnih događaja u Ukrajini i duboko saučešće svima, kojih se dotakla ova tragedija. Kompanija se zalaže na što skoriji prestanak oružanog konflikta i njegovo razrešenje putem procesa pregovora, diplomatskim sredstvima.

Lukoil poseduje sve neophodne resurse potrebne za nastavak rada u normalnom režimu, bez obzira na pojačane rizike. Energetska grana je tokom poslednjih 10 godina osposobljena da se adaptira na izazove: složenu međunarodnu situaciju, volatilnost cena, rizike trgovinskih ograničenja i epidemiološku situaciju.

Politika

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Kako nas „muzu“ strani investitori

Pre nekoliko godina slušali smo silna obećanja da će i Čačak konačno dobiti velikog inostranog investitora, koji će, ni manje [Opširnije...]

POSLE NOVE GODINE STIŽE JOŠ 170 EVRA! Država je već spremila pare za jednokratnu pomoć za najstarije, ali i za pola miliona radnika

Država je nedavno isplatila građanima po 20 evra novčane pomoći i zatvorila treći paket podrške, ali od januara treba očekivati [Opširnije...]

U SRBIJI PLATA DO 200.000 DINARA! Najtraženiji su kadrovi iz ove struke – nije u pitanju IT…

Ugostiteljstvo generalno ima problem sa radnom snagom, a na tržištu rada posebno su deficitarni kuvari. Kadrovi kojima je ta struka zanimanje su [Opširnije...]

DANAS STUPA NA SNAGU NOVI ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Sada će majstori plaćati kaznu do 500.000 dinara AKO NE URADE OVO!

Danas počinje primena novog Zakona o zaštiti potrošača po isteku tri meseca od njegovog usvajanja. Najveće koristi koje će doneti [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *