Bez pravde za Srbe: Sudija koja je osudila srpske dečake u slučaju „Taton“, sada oslobodila šiptarskog zločinca iz Zengi

Sudija Mirjana Ilić koja je presedavala u slučaju „Taton“ i na višegodišnju kaznu zatvora osudila nekoliko srpskih mladića, zbog navodnog ubistva francuskog navijača, sada je oslobodila šiptarskog teroristu osumnjičenog za zločine nad Srbima!

 

U Zagrebu su pripadnici paravojnih formacija „Zbor narodne garde“ 1991. godine zarobljavali vojnike JNA na ulicama i odvodili u logor koji su formirali u zagrebačkom naselju Rakitje u Centru za obuku MUP Hrvatske.

Tu si ih vezane prebijali lancima, udarali kundacima pušaka u glavu, lomili rebra, fingirali streljanja, terali da piju mokraću, da oralno jedan drugog „zadovoljavaju“, pekli let lampama po telu, a vojnika Marka Utržana ubili metkom pištolja u čelo.

Sumnja se da je ovo prema jednoj grupi od 14 vojnika JNA kojom je bio zadužen od 14.09.1991. godine do 01.10.1991. godine radio Аlbanac u ZNG koji je nosio nadimak „Ranko“. Tadašnje Vojno pravosuđe je formiralo predmet Kr 189/92.

Zbog cele situacije tadašnji komandant vazduhoplovstva JNA u Hrvatskoj general Ljubomir Bajić je u oktobru 1991. godine bombardovao Centar za obuku specijalaca MUP u Rakitju.

Godine 2017. Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije je na osnovu iskaza 13 svedoka, nekadašnjih zlostavljanih vojnika i uz pomoć naših službi u toku istrage protiv NN izvršioca identifikovalo albanca u uniformi ZNG pod nadimkom „Ranko“. Radilo se o osumnjičenom koji je, priča se zbog nedela, promenio ime i prezime, a hrvatska Vlada mu je dala hrvatsko državljanstvo. Istražni sudija Višeg suda u Beogradu je naredio izdavanje poternice i „Ranko“ je uhapšen u jednoj zemlji Evropske unije, ali ga je ta zemlja zbog njegovog hrvatskog državljanstva i prebivališta u Zagrebu izručila Hrvatskoj. Nakon toga je dana 7. juna 2021. godine naše Tužilaštvo podiglo Optužnicu protiv „Ranka“ ali je sudija predsednik vanpretresnog veća za ratne zločine odbila da potvrdi tu optužnicu i vratila na ponovnu istragu da veštaci izvrše neka veštačenja koja su praktično nemoguća jer je žrtva mrtva!

Preporučujemo:  Bez optužbe za zločine nad Srbima: Mučio zarobljene srpske vojnike, tukao ih, vadio im oči a Viši sud "nema dokaza"

Tako postoji bojazan da će ovaj slučaj ostati bez pravde. „Ranko“ će do odlaska na onaj svet uživati sve blagodeti hrvatskog državljanstva srpskom krvlju stečenog, uz oreol nevinog čoveka i heroja Domovinskog rata.

Trinaestorica vojnika su ponovo doživeli strahote Rakitja, sada u Beogradu, a majka, otac i braća Marka Utržana ponovno ubistvo svog sina i brata, ovoga puta zbog nepravde.

Novi Vesnik / Alo

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Bez optužbe za zločine nad Srbima: Mučio zarobljene srpske vojnike, tukao ih, vadio im oči a Viši sud „nema dokaza“

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg pripadnika Zbora narodne garde (ZNG-Zenge) B.T. zvanog „Ranko”, kojom ga [Opširnije...]

sud, pravda
Кo je sudija koja sprečava suđenje zlikovcu koji je zlostavljao vojnike JNA i ubio vojnika Marka Utržana iz Кikinde?

Оpstrukcijom pravde, sudija Mirjana Ilić „sveti“ se državi izazivajući nezadovoljstvo građana i prizivajući da je vlast ili makar predsednik suda [Opširnije...]

Darko Lazić: „Stavili su mi kokain u piće“

Pevač sudiji poverio da je strah naših baka bio opravdan, tako da je rečenica: "Nemoj ići tamo, stavljaju drogu u [Opširnije...]

Osmanoviću pet godina zatvora zbog zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika

Osman Osmanović prvostepeno je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina za zlostavljanje civila i ratnih zarobljenika u logoru Rasadnik [Opširnije...]

Zabranjena tema: Кako su srpski pravnici oborili hrvatsku optužnicu protiv Srba na Županijskom sudu (Video)

Mejnstrim mediji, iako informativnog karaktera u službi građana Srbije, daleko više forsiraju navodne zločine Srba, presude koje su donete u [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com