Dveri: Glavni odbor podržao jedinstvenu opozicionu patriotsku izbornu listu

Glavni odbor Dveri podržao je predlog grupe intelektualaca da dođe do stvaranja „jedinstvene opozicione patriotske izborne liste“ i naveo da bi njihov lider Boško Obradović bio „odgovarajući“ predsednički kandidat takvog bloka.

Dveri su u saopštenju navele da su „upravo to (jedinstvenu listu) imali na umu kada su formirali Patriotski blok“, te dodale da su spremni „za dogovor o njegovom daljem proširenju“.

Ukazali su da se to odnosi na sve koji su na „referendumu bili protiv promene Ustava i koji su za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije“.

„Glavni odbor je konstatovao da bi Obradović bio odgovarajući zajednički kandidat jednog takvog rodoljubivog bloka, kao najbolji narodni poslanik u prošlom sazivu Narodne skupštine, dokazani opozicionar ovoj vlasti i nacionalni lider“, navele su Dveri.

Navedeno je i da je „Obradović pokazao i spremnost da povuče svoju predsedničku kandidaturu za račun zajedničkog kandidata šireg opozicionog bloka oko koga bi se svi složili“ , te ocenjeno da to „takođe govori o njegovim moralnim kvalitetima“.

„Između dva bloka, sadašnje i bivše vlasti, potreban je i treći – Patriotski blok i ostajemo posvećeni ovoj ideji ujedinjenja“, dodale su Dveri.

Zahvalili su grupi srpskih intelektualaca, okupljenih oko Pokreta za Kosovo i Metohiju na čelu Milošem Kovićem, koja je pokrenula ideju o ujedinjenju.

Beta

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *