Lugansk: Isporuke ruskog naoružanja Donbasu ohladilo bi usijane glave u Kijevu

Inicijativa ruskih senatora o isporukama oružja Donbasu je simboličan gest koji može da ohladi usijane glave, izjavio je za Sputnjik lider samoproglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik.

„Za nas je ovo važna inicijativa, na kojoj smo zahvalni Andreju Turčaku i drugim ruskim poslanicima i političarima. Ovo je iskren simboličan gest koji ne samo da pokazuje da nas Rusija neće ostaviti u teškim vremenima, već da trenutno preduzima korake kako bi ohladila usijane glave u Ukrajini, koje sanjaju o ‘oružju pobede’ i nekakvoj vojnoj nadmoći nad republikama“, rekao je Pasečnik.

Kijev bi mogla da otrezni isporuka iz Rusije u Donbas različitih sistema za protivvazdušnu odbranu.

„Pojava u našem vojnom arsenalu sistema kao što su (PVO sistem) ‘Pancir’, (raketnih sistema) ‘Solncepek’, (bespilotne letelice) ‘Orlan’, (protivtenkovskih sistema) ‘Kornet’ i druga bila bi hladan, otrežnjujući tuš za neke raspomamljene ratnike i ukrajinske propagandiste“, istakao je Pasečnik.

On je dodao da bi Lugansk sa zahvalnošću prihvatio odluku Rusije o isporuci oružja u Donbas, ako takva odluka bude doneta.

„Zalažemo se za mirno rešenje i skoro osam godina pokušavamo da postignemo upravo takav rezultat“, konstatovao je Pasečnik.

Šef republike je istakao da ako Kijev odluči da primeni vojni scenario za rešavanje sukoba u Donbasu, LNR i DNR moraju biti spremne da odbiju svaki napad.

SAD neće dozvoliti Kijevu da se vrati mirnom životu

Diverzanti koje obučava Centralna obaveštajna agencija SAD neće dozvoliti Ukrajini da se vrati mirnom životu čak ni nakon odlaska NATO-a, dodao je on.
„Kada NATO bude morao da napusti Ukrajinu, iza sebe će ostaviti gomilu podzemnih diverzanata, kako bi kasnije koordinisali svoje aktivnosti i imali svoju agentsku mrežu u stranoj zemlji, nedozvoljavajući Ukrajincima da se vrate mirnom ljudskom životu“, istakao je Pasečnik.

Preporučujemo:  Pozivi iz Amerike na ubistvo Putina da bi se rat okončao

Lider LNR je podsetio da je Kijev, usvojivši zakon o nacionalnom otporu, takođe legalizovao diverzante koje su obučavale SAD i dao im pravo da koriste ne samo malokalibarsko, već i teško naoružanje koje „Zapad aktivno dovozi u Ukrajinu“.

Prema njegovim rečima, CIA od 2015. godine u Ukrajini obučava specijaliste za organizaciju partizanskog pokreta.
On je objasnio da CIA organizuje obuku Ukrajinaca u svojim vojnim bazama i vraća ih u Ukrajinu sa veštinama organizovanja podzemlja, vrbovanja, izvođenja diverzantskih operacija i upotrebe ne-vojnih sredstava kao oružja.

Kako je naveo, u Ukrajinu pod izgovorom instruktora stižu i plaćenici.

„Ovo uopšte nije tajna, to su zvanični podaci da se stotine stranih instruktora iz zemalja NATO-a po principu rotacije nalaze na teritoriji Ukrajine… Osim toga, u Ukrajinu stižu i otvoreni plaćenici pod maskom instruktora“, rekao je Pasečnik.

On je objasnio da se Javorovski poligon u Lavovskoj oblasti samo naziva ukrajinski, ali je on, i ne samo on, odavno predat pod kontrolu stranih instruktora „koji tamo obučavaju borce i mlađe komandno osoblje snaga za specijalne operacije, odnosno obaveštajce i diverzante“.

„Kada kažu da se u zemlju isporučuje hiljadu sistema, uz 200 instruktora da ih nauče kako da ih koriste, da li zaista mislite da su oni samo došli da obučavaju, a da nisu uski stručnjaci iz vojnih kompanija koji dobro vladaju ovim oružjem i da će ga u slučaju vojne eskalacije upotrebiti na kontakt liniji? I reći ću vam da ovi instruktori-plaćenici neće obraćati ni najmanju pažnju na naređenja ukrajinskih komandanata. Oni imaju svoje poslodavce i svoje zadatke“, naglasio je Pasečnik.

Oružje isporučeno Kijevu odmah se pojavljuje u Donbasu

Lider LNR je naveo da se zapadno oružje isporučeno Kijevu već za dan-dva pojavljuje u Donbasu.
„Vidite da zapadne zemlje svakodnevno prebacuju desetine tona savremenog naoružanja u Kijev. Za ostatak sveta to se predstavlja kao pomoć Kijevu za odbranu od ‘ruske agresije’, a u stvari je to učešće Sjedinjenih Američkh Država, Velike Britanije i njihovih saveznika u sukobu Kijeva i Donbasa. Za dan-dva doneto oružje pojavljuje se u zoni sukoba i može da se upotrebi u našem građanskom ratu Kijeva protiv naroda Donbasa“, objasnio je Pasečnik.

Preporučujemo:  IŠČENKO: Rat Rusije i SAD je neizbežan – MOSKVA ĆE MORATI OVO DA URADI

On je naglasio da bi želeo da pita poreske obveznike i obične građane SAD, Velike Britanije, Kanade i drugih partnera Kijeva da li znaju da se za njihov novac oružje isporučuje „ne za borbu protiv strašnog ‘ruskog agresora’, koji nikoga ne napada, već se predaje u ruke militantima ukrajinskog režima kako bi se ubijali civili u LNR i DNR?“
Prema njegovim rečima, Ukrajina premešta teško naoružanje i tehniku u Donbas, pokušavajući da to sakrije od posmatrača Specijalne posmatračke misije OEBS-a.

„Naše službe i međunarodni posmatrači vide da postoji aktivno kretanje sa ukrajinske strane. Dovozi se municija i gorivo, premešta se teško naoružanje i priprema tehnika“, naveo je Pasečnik i dodao da je čak i posmatračka misija OEBS-a zabeležila u poslednjih mesec dana prebacivanje više od sto jedinica teške topovske artiljerije – haubica i samohodnih oruđa.

On je naglasio da OEBS svakodnevno izveštava da se njihovi dronovi, pomoću kojih posmatrači misije nadgledaju situaciju u Donbasu, ometaju.
„Na drugoj strani (koju kontroliše Kijev) aktivno rade uređaji za elektronsko ratovanje. Sve ovo jasno pokazuje da Ukrajina pokušava da sakrije kretanje svojih trupa i tehnike od posmatrača, lišavajući ih mogućnosti da vide situaciju iz vazduha“, zaključio je Pasečnik.

Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.

Od 2014. godine zemlje NATO-a, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, isporučuju oružje Ukrajini i obučavaju njenu vojsku, što direktno krši Minske sporazume i negativno utiče na rešavanje situacije u Donbasu. Osim Amerikanaca, u isporukama vrednim milijarde dolara učestvuju Velika Britanija, Kanada, Francuska, Poljska, Turska, Litvanija, Češka, Bugarska, Rumunija i Estonija.
Sjedinjene Američke Države su Ukrajini isporučile protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“, patrolne čamce, snajperske puške i kontrabaterijske radarske stanice; Velika Britanija – protivtenkovske bacače granata; Turska – jurišne bespilotne letelice „Bajraktar ​​TB2“. Ukrajina i Velika Britanija potpisale su memorandum koji predviđa zajedničko projektovanje i izgradnju ratnih brodova na teritoriji dveju zemalja i izgradnju dve baze za ukrajinsku mornaricu.

Preporučujemo:  Kosačov: Hladni rat se nikad nije ni završio, a Rusija nije kapitulirala

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Sputnjik

BONUS VIDEO:

struje
Upozorenje sa Kapitola: SAD poslale milijarde dolara pomoći, a Kijev nema čime da se pohvali

Bela kuća pozvala je američke zakonodavce da odobre zahtev predsednika Džozefa Bajdena za dodatnih 24 milijarde dolara za Kijev do [Opširnije...]

Srpkinje pobedile Ukrajinu u istorijskom meču – fudbalerke preokrenule za prvi trijumf

Fudbalerke Srbije ostvarile su veliku pobedu u prvom, istorijskom meču u novoosnovanoj UEFA Ligi nacija, pošto su u Gdanjsku bile [Opširnije...]

Jugoslavija je primer: Zaharova upozorava na posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom

Odluka Velike Britanije i SAD da isporuče Kijevu oružje sa osiromašenim uranijumom dovelo je do najtežih, dugoročnih posledica po region [Opširnije...]

ukrajina
Šokantan preokret: Masakr je napravila Ukrajina

Njujork tajms objavio da podaci s kojima raspolažu ukazuju na to da je za masakr na pijaci u Kostjantinovki kriva [Opširnije...]

Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com