Lugansk: Isporuke ruskog naoružanja Donbasu ohladilo bi usijane glave u Kijevu

Inicijativa ruskih senatora o isporukama oružja Donbasu je simboličan gest koji može da ohladi usijane glave, izjavio je za Sputnjik lider samoproglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik.

„Za nas je ovo važna inicijativa, na kojoj smo zahvalni Andreju Turčaku i drugim ruskim poslanicima i političarima. Ovo je iskren simboličan gest koji ne samo da pokazuje da nas Rusija neće ostaviti u teškim vremenima, već da trenutno preduzima korake kako bi ohladila usijane glave u Ukrajini, koje sanjaju o ‘oružju pobede’ i nekakvoj vojnoj nadmoći nad republikama“, rekao je Pasečnik.

Kijev bi mogla da otrezni isporuka iz Rusije u Donbas različitih sistema za protivvazdušnu odbranu.

„Pojava u našem vojnom arsenalu sistema kao što su (PVO sistem) ‘Pancir’, (raketnih sistema) ‘Solncepek’, (bespilotne letelice) ‘Orlan’, (protivtenkovskih sistema) ‘Kornet’ i druga bila bi hladan, otrežnjujući tuš za neke raspomamljene ratnike i ukrajinske propagandiste“, istakao je Pasečnik.

On je dodao da bi Lugansk sa zahvalnošću prihvatio odluku Rusije o isporuci oružja u Donbas, ako takva odluka bude doneta.

„Zalažemo se za mirno rešenje i skoro osam godina pokušavamo da postignemo upravo takav rezultat“, konstatovao je Pasečnik.

Šef republike je istakao da ako Kijev odluči da primeni vojni scenario za rešavanje sukoba u Donbasu, LNR i DNR moraju biti spremne da odbiju svaki napad.

SAD neće dozvoliti Kijevu da se vrati mirnom životu

Diverzanti koje obučava Centralna obaveštajna agencija SAD neće dozvoliti Ukrajini da se vrati mirnom životu čak ni nakon odlaska NATO-a, dodao je on.
„Kada NATO bude morao da napusti Ukrajinu, iza sebe će ostaviti gomilu podzemnih diverzanata, kako bi kasnije koordinisali svoje aktivnosti i imali svoju agentsku mrežu u stranoj zemlji, nedozvoljavajući Ukrajincima da se vrate mirnom ljudskom životu“, istakao je Pasečnik.

Preporučujemo:  Putin: Minski sporazumi više ne postoje, Rusija više nije mogla da toleriše genocid

Lider LNR je podsetio da je Kijev, usvojivši zakon o nacionalnom otporu, takođe legalizovao diverzante koje su obučavale SAD i dao im pravo da koriste ne samo malokalibarsko, već i teško naoružanje koje „Zapad aktivno dovozi u Ukrajinu“.

Prema njegovim rečima, CIA od 2015. godine u Ukrajini obučava specijaliste za organizaciju partizanskog pokreta.
On je objasnio da CIA organizuje obuku Ukrajinaca u svojim vojnim bazama i vraća ih u Ukrajinu sa veštinama organizovanja podzemlja, vrbovanja, izvođenja diverzantskih operacija i upotrebe ne-vojnih sredstava kao oružja.

Kako je naveo, u Ukrajinu pod izgovorom instruktora stižu i plaćenici.

„Ovo uopšte nije tajna, to su zvanični podaci da se stotine stranih instruktora iz zemalja NATO-a po principu rotacije nalaze na teritoriji Ukrajine… Osim toga, u Ukrajinu stižu i otvoreni plaćenici pod maskom instruktora“, rekao je Pasečnik.

On je objasnio da se Javorovski poligon u Lavovskoj oblasti samo naziva ukrajinski, ali je on, i ne samo on, odavno predat pod kontrolu stranih instruktora „koji tamo obučavaju borce i mlađe komandno osoblje snaga za specijalne operacije, odnosno obaveštajce i diverzante“.

„Kada kažu da se u zemlju isporučuje hiljadu sistema, uz 200 instruktora da ih nauče kako da ih koriste, da li zaista mislite da su oni samo došli da obučavaju, a da nisu uski stručnjaci iz vojnih kompanija koji dobro vladaju ovim oružjem i da će ga u slučaju vojne eskalacije upotrebiti na kontakt liniji? I reći ću vam da ovi instruktori-plaćenici neće obraćati ni najmanju pažnju na naređenja ukrajinskih komandanata. Oni imaju svoje poslodavce i svoje zadatke“, naglasio je Pasečnik.

Oružje isporučeno Kijevu odmah se pojavljuje u Donbasu

Lider LNR je naveo da se zapadno oružje isporučeno Kijevu već za dan-dva pojavljuje u Donbasu.
„Vidite da zapadne zemlje svakodnevno prebacuju desetine tona savremenog naoružanja u Kijev. Za ostatak sveta to se predstavlja kao pomoć Kijevu za odbranu od ‘ruske agresije’, a u stvari je to učešće Sjedinjenih Američkh Država, Velike Britanije i njihovih saveznika u sukobu Kijeva i Donbasa. Za dan-dva doneto oružje pojavljuje se u zoni sukoba i može da se upotrebi u našem građanskom ratu Kijeva protiv naroda Donbasa“, objasnio je Pasečnik.

Preporučujemo:  UKRAJINOM UPRAVLJAJU KAO DA JE KOLONIJA: Maduro pružio snažnu podršku Putinu - Bajden i NATO su uništili zemlju

On je naglasio da bi želeo da pita poreske obveznike i obične građane SAD, Velike Britanije, Kanade i drugih partnera Kijeva da li znaju da se za njihov novac oružje isporučuje „ne za borbu protiv strašnog ‘ruskog agresora’, koji nikoga ne napada, već se predaje u ruke militantima ukrajinskog režima kako bi se ubijali civili u LNR i DNR?“
Prema njegovim rečima, Ukrajina premešta teško naoružanje i tehniku u Donbas, pokušavajući da to sakrije od posmatrača Specijalne posmatračke misije OEBS-a.

„Naše službe i međunarodni posmatrači vide da postoji aktivno kretanje sa ukrajinske strane. Dovozi se municija i gorivo, premešta se teško naoružanje i priprema tehnika“, naveo je Pasečnik i dodao da je čak i posmatračka misija OEBS-a zabeležila u poslednjih mesec dana prebacivanje više od sto jedinica teške topovske artiljerije – haubica i samohodnih oruđa.

On je naglasio da OEBS svakodnevno izveštava da se njihovi dronovi, pomoću kojih posmatrači misije nadgledaju situaciju u Donbasu, ometaju.
„Na drugoj strani (koju kontroliše Kijev) aktivno rade uređaji za elektronsko ratovanje. Sve ovo jasno pokazuje da Ukrajina pokušava da sakrije kretanje svojih trupa i tehnike od posmatrača, lišavajući ih mogućnosti da vide situaciju iz vazduha“, zaključio je Pasečnik.

Ranije je potpredsednik Saveta federacije Rusije, sekretar generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrej Turčak ocenio da bi Rusija trebalo da pomogne DNR i LNR isporukama određenih vrsta naoružanja radi povećanja njihove odbrambene sposobnosti pred mogućom agresijom.

Od 2014. godine zemlje NATO-a, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, isporučuju oružje Ukrajini i obučavaju njenu vojsku, što direktno krši Minske sporazume i negativno utiče na rešavanje situacije u Donbasu. Osim Amerikanaca, u isporukama vrednim milijarde dolara učestvuju Velika Britanija, Kanada, Francuska, Poljska, Turska, Litvanija, Češka, Bugarska, Rumunija i Estonija.
Sjedinjene Američke Države su Ukrajini isporučile protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“, patrolne čamce, snajperske puške i kontrabaterijske radarske stanice; Velika Britanija – protivtenkovske bacače granata; Turska – jurišne bespilotne letelice „Bajraktar ​​TB2“. Ukrajina i Velika Britanija potpisale su memorandum koji predviđa zajedničko projektovanje i izgradnju ratnih brodova na teritoriji dveju zemalja i izgradnju dve baze za ukrajinsku mornaricu.

Preporučujemo:  U Izraelu 98% vakcinisanih a zarađeno novih 10.000 slučajeva

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Sputnjik

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *