Pripadnici jevrejske pedofilske sekte u Kuli, mještani u strahu

Stanovnici Istočne Ilidže strahuju da su se u dva objekta u naselju Kula, doselili pripadnici jevrejske ekstremističke vjerske grupe ili sekte Lev Tahor, čiji se članovi suočavaju sa teškim optužbama, prvenstveno za otmicu djece, pedofiliju, prisilno sklapanje maloljetničkih brakova.

Od nadležnih institucija zahtijevaju da se ovaj slučaj što prije istraži.

Stigli su u tri grupe tokom novembra prošle godine, po osnovu bezviznog režima – legalno, njih 37 preko Sarajevskog aerodroma. Smjestili se u dvije iznajmljene kuće u naselju Kula. Mještanima su najavljeni kao Јevreji.

Mještani svjedoče da pridošlice vrše obrede tokom noći – u kućama čitavu noć svjetla gore, šetaju se između kuća noseći tacne…

Bez predrasuda za vjerske obrede, ali cjelodnevni i cjelonoćni rituali, povremeno preglasni, specifična garderoba – u burke zaogrnute i žene i djeca i muškarci i potpuna izolovanost od sredine, bili su okidač domicilima da pokrenu vlastitu „istragu“. Dostupni podaci i podudarnost prevelika sa ekstremističkom sektom Lev Tahor ili jevrejskim talibanima.

АГЕНДА: Уместо ковид пропусница уводе нам дигитални идентитет и социјалне карте!

Strah mještana eskalirao je onog momenta kada je, umjesto očekivanja da će ih čudne novajlije brzo napustiti, osvanuo oglas i potražnja još dvije kuće za još 30 stanara i to na duži period. Tražili su kuću u blizini Lukavice, navodeći da je „za Јevreje“.

Alarmirana je policija, Služba za poslove sa strancima i javnost, pa je i oglas nestao. Izvršen je inspekcijski nadzor. Prema pronađenim dokumentima riječ je o 15 američkih državljana, šest kanadskih i 16 državljana Gvatemale. Simptomatično, 17 je maloljetnika, gotovo identičnog uzrasta i uglavnom sa državljanstvom Gvatemale.

Direktor službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da ne raspolažu relevatnim podacima da je riječ o grupaciji Lev tahor.

Preporučujemo:  OTKRIVEN IDENTITET NAPADAČA NA CETINJU Detalji krvavog pira u Crnoj Gori, među ubijenima i DECA (VIDEO)

– Јoš uvijek se to provjerava, a ako budemo imali podatke mi ćemo automatski reagovati – kaže Ujić.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac navodi da pomenuta lica nisu počinila nikakvo krivično djelo, prekršaj ili na bilo koji način povrijedili zakon.

Јeste zato stanodavac – Savo Vulić. „Zaboravio“ je da prijavi podstanare. Zaradio prekršajni nalog i novčanu kaznu. I svojim komšijama u naselju Kula izazvao nesanicu. A dok provjere traju, Vulić obećava da stanodavstvo neće produžiti. Već 4. februara prvoj grupi ističe zakonski tromjesečni bezvizni boravak. Do 28. februara svi bi trebalo da napuste BiH. Osim ako u međuvremenu ne zatraže azil.

– Mi ćemo kao interes lokalne zajednice prioritetno postaviti da se oni udalje sa teritorije opštine Istočna Ilidža, ali to nije rješenje ovog problema, odnosno ovo može biti problem čitave i šire društvene zajednice Republike Srpske i cijele BiH – istakao je načelnik ove opštine Marinko Božović.

O „jevrejskim talibanima“ u BiH, oglasio se i Džeruzalem post. Iako nije zvanično potvrđeno da su utočište pronašli baš u BiH, ovaj izraelski list prati skoru putanju dijela sekte. Od upravo Amerike, Kanade pa Gvatemale, gdje je sekta prvobitno bila bazirana, preko Irana gdje je 2018. bezuspješno pokušavala da dobije azil. Potom Iraka i na kraju Turske odakle je, upravo u novembru 2021. protjerana.

Da li su baš oni trenutno nastanjeni u Istočnom Sarajevu, nisu htjeli da nam otkriju. Prvo su od objektiva kamere satima bježali, a potom pred objektiv ipak stali. Kratko da kažu kako su miroljubivi.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

RTRS

BONUS VIDEO:

PUCALA SU STAKLA I PROZORI NA KOLIMA Ovako izgledaju dvorišta srpskih kuća na Kosovu na koja su noćas bačene TRI BOMBE (FOTO)

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske, saopšteno je iz Kancelarije za [Opširnije...]

Proboj Solunskog fronta: Blistava srpska pobeda koja je odlučila ishod Prvog svetskog rata

Proboj Solunskog fronta: Blistava srpska pobeda koja je odlučila ishod Prvog svetskog rata Pre tačno 105 godina, 14. septembra 1918, [Opširnije...]

Novi vesnik - favicon - latinica
SRAMOTA U SARAJEVU MUP poručio: Uvredjive poruke Srbima su u redu, nema elemenata krivičnog dela

Kantonalni tužilac u Sarajevu odlučio je da u slučaju postavljanja transparenata sa uvredljivim porukama Srbima kod Suda i Tužilaštva BiH [Opširnije...]

DEJAN DAN PRE SMRTI OKAČIO JEDAN OGLAS: Posle pogibije na Milošu Velikom isplivali detalji o životu stradalog! OGLASILA SE I ĆERKA

Od vozača "fijat punta" Dejana J. (53) koji je juče poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com