UKRAJINCI NAPALI LUGANSKU REPUBLIKU! Artiljerijskom paljbom zasuli položaje Narodne milicije, ima žrtava

BORAC Narodne milicije Luganske Narodne Republike poginuo je danas tokom artiljerijskog napada ukrajinske vojske, prvom posle desetodnevnog prekida vatre, saopštio je oficir pres službe LNR Aleksandar Mazejkin.

Prema njegovim rečima, sa položaja 30. brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Troickoje, koje je pod kontrolom Kijeva, otvorena je vatra iz artiljerijskih oruđa i teških mitraljeza po selu Veselogorovka, javljaju Večernje Novosti.

– Da bi zaštitili civilno stanovništvo i izbegli nove gubitke u redovima Narodne milicije, naše trupe su bile prinuđene da otvore vatru – rekao je Mazejkin.

Хашиму Тачију продужен притвор

On je podsetio da od 17. januara do danas Oružane snage Ukrajine nisu kršile primirje.

Od leta 2020. u Donbasu je na snazi prekid vatre, koji podrazumeva potpunu zabranu pucanja, stacioniranja oružja u blizini naseljenih mesta, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih operacija.

Naredbe o prekidu vatre treba da budu na snazi dok se sukob ne reši u potpunosti, ali se često dešavaju incidenti poput današnjeg.

Istovremeno, Kijev je koncentrisao polovinu svojih trupa ka Donbasu. Tenzije u regionu podstiču SAD i druge zemlje NATO-a, koje snabdevaju Ukrajinu oružjem i vojnim instruktorima.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *