Hrvatski zet i šiptarski pašenog: General Ponoš!

Кrajem prošle godine hrvatski portal Jutarnji list posvetio je čitav tekst bivšem načelniku Generalštaba Vojske Srbije, generalu Zdravku Ponošu.

Naime, uz naslov “Oporbeni (opozicioni) adut protiv Vučića: General oženjen Hrvaticom koji je ‘zaljubljen u Zagreb” oni opisuju njegovu ljubav prema Zagrebu.

Iz ovog teksta se može jasno zaključiti da hrvatski mediji slave Ponoša, koji je glavni kandidat lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i lidera SSP Dragana Đilasa za predsednika Srbije.

Međutim, ovu „novinu“ ne slave samo Hrvati već čitava drugosrbijanska elita ali i poneki naivni patriota misleći kako je sam čin generala dovoljan da se neko etiketira kao srpski patriota.

Zaboravljaju međutim Srbi da je ovaj, kako kruže priče među vojskom i učesnicima ratova, general zapravo običan dezerter i da je srpska vojska svedena na ništa upravo dolaskom na vlast ovih žutih koji bi sada opet da se vrate.

Хрвати и Шиптари славе: Генерал Понош ожењен Хрватицом а сестра му удата за шиптарског кољача Агим Чекуа
Agim Čeku sa suprugom Dragicom

A kako i sam naslov kaže, ne slave samo Hrvati, razloga za slavlje imaju i Šiptari. Naime, još dok je bio na funkciji načelnika Generalštaba vojske Srbije, za vreme vlade Borisa Tadića, u medijima su se pojavljivale vesti kako je rođena sestra Zdravka Ponoša, Dragica Ponoš, udata za šiptarskog ratnog zločinca Agim Čekua.

„Nedavno sam dobio informaciju od jednog novinara da je rođena sestra Zdravka Ponoša, načelnika Generalštaba srpske vojske udata za Agima Čekua. Agim i Dragica su se upoznali u Кninu dok su i Čeku i Ponoš tamo službovali. Informaciju su mi potvrdili i neki oficiri, koji pak dodaju da je Ponoš do trenutka dok se nije zbližio sa Tadićem važio za vrlo nesposobnog oficira kome je vrhunski domet bila komanda nad vodom. Njihovo drugovanje je imalo i za posledicu da potpukovnik Ponos za samo godinu dana postane general-potpukovnik. Sve to i nije tako nelogično, naročito ako se setimo da predsednik Srbije u Čekuu vidi ,,vojnika“ a da pri pregovorima o formiranju nove Vlade ni po koju cenu nije pristajao na promenu načelnika Generalštaba. Pitanje koje se na kraju postavlja je šta mi možemo da očekujemo sa takvim komandnim kadrom i da li srpska deca treba da služe vojsku kojom komaduje Čekuov šurak?“

Preporučujemo:  Lukašenko: Beograd neće moći da sedi na više stolica

Ovakvi navodi 2007. i 2008. godine bili su tema raznih portala i časopisa. Samo u jednom slučaju časopis Vreme je demantovalo da Zdravko Ponoš ima sestru, inače od njega samog nikakav demant nije stigao.

Vaseljenska TV

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *