Ruska centralna banka predložila zabranu kriptovaluta

Ruska centralna banka predložila je danas da se zabrani korišćenje i rudarenje kriptovaluta na ruskoj teritoriji i navodi da to predstavlja pretnju finansijskoj stabilnosti, dobrobiti građana i suverenitetu ruske monetarne politike.

Rusija je godinama bila protiv kriptovaluta, govoreći da bi one mogle da se koriste za pranje novca ili za finansiranje terorizma, preneo je Rojters.

Na kraju im je dala pravni status 2020. godine, ali je zabranila njihovu upotrebu kao sredstva plaćanja.

U decembru je cena bitkoina pala nakon što je britanska novinska agencija objavila, pozivajući se na neimenovane izvore, da se ruski regulator zalaže za potpunu zabranu kriptovaluta, javlja Tanjug.

U izveštaju koji je danas objavljen, centralna banka je navela da je špekulativna tražnja prvenstveno odredila brzi rast kriptovaluta i da one nose karakteristike finansijske piramide, upozoravajući da bi se na tržištu mogli formirati mehurići koji bi ugrozili finansijsku stabilnost i građane.

Banka je predložila sprečavanje finansijskih institucija da obavljaju bilo kakve operacije sa kripto valutama i navela da bi trebalo razviti mehanizme za blokiranje transakcija koje imaju za cilj kupovinu ili prodaju kripto valuta za tradicionalne valute.

Rusi su aktivni korisnici kriptovaluta, saopštila je centralna banka, sa godišnjim obimom transakcija od oko pet milijardi dolara.

Jugoslavija je primer: Zaharova upozorava na posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom

Odluka Velike Britanije i SAD da isporuče Kijevu oružje sa osiromašenim uranijumom dovelo je do najtežih, dugoročnih posledica po region [Opširnije...]

Tramp: Sviđa mi se ono što je Putin rekao o meni

Bivši američki predsednik i mogući kandidat na predsedničkim izborima 2024. godine Donald Tramp rekao je da mu se sviđa ono [Opširnije...]

uranijum
Brazil ponovo kupuje uranijum od Rusije – prvi put od 1999. godine

Brazil je ove godine kupio od Rusije partiju prirodnog i obogaćenog uranijuma za 72 miliona dolara, pokazuju podaci brazilske Službe [Opširnije...]

Papa pozvao mlade Ruse da ne zaborave da su potomci ruskih careva koji su stvarali VELIKU RUSIJU

Papa Franja našao se na udaru kritika jer je pozvao mlade Ruse da ne zaborave da su naslednici careva poput [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com