Ćuta, Ne davimo Beograd i Nebojša Zelenović zajedno na izbore

Stranka Zajedno za Srbiju, Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak formirali su danas zeleno-levu koaliciju “Moramo”, za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je na današnjem predstavljanju koalicije u beogradskom Dorćol placu da su odlučili da borbu sa ulica presele na institucije i da se unutar njih bore za dalje promene.

– Ovde smo da kažemo da smo sa našim prijateljima iz Ekološkog ustanka, Otvorene gradjanske platforme Akcija, Foruma Roma Srbije, Izborom za našu opštinu, Političkom platformom Solidarnost i Lokalnim frontom da na naredne parlamentarne i gradske izbore izađemo u programskoj koaliciji koja će zastupati zeleno-leve vrednosti – rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, povezuje ih oscećaj “da možemo i moramo više” i ocenio da taj osećaj deli sve više građana.

– Građani i građanke različitih političkih orijentacija danas najviše kažu da su zabrinuti zbog kvaliteta svojeg života. Pitaju nas šta sve zajedno možemo da uradimo za naš grad, za našu zemlju. Prilaze nam i birači Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su shvatili da ovako ne možemo dalje – kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zbog tog velikog nezadovoljstva, SNS pred izbore “panično odustaje od projekata koje je planirala da izvede”.

Ocenio je i da su šanse za pobedu u Beogradu velike i istakao u aprilu imaju priliku da od Beograda naprave “zelen, održiv i solidaran grad”.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Izvor: Beta

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *