Ćuta, Ne davimo Beograd i Nebojša Zelenović zajedno na izbore

Stranka Zajedno za Srbiju, Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak formirali su danas zeleno-levu koaliciju “Moramo”, za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je na današnjem predstavljanju koalicije u beogradskom Dorćol placu da su odlučili da borbu sa ulica presele na institucije i da se unutar njih bore za dalje promene.

– Ovde smo da kažemo da smo sa našim prijateljima iz Ekološkog ustanka, Otvorene gradjanske platforme Akcija, Foruma Roma Srbije, Izborom za našu opštinu, Političkom platformom Solidarnost i Lokalnim frontom da na naredne parlamentarne i gradske izbore izađemo u programskoj koaliciji koja će zastupati zeleno-leve vrednosti – rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, povezuje ih oscećaj “da možemo i moramo više” i ocenio da taj osećaj deli sve više građana.

– Građani i građanke različitih političkih orijentacija danas najviše kažu da su zabrinuti zbog kvaliteta svojeg života. Pitaju nas šta sve zajedno možemo da uradimo za naš grad, za našu zemlju. Prilaze nam i birači Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su shvatili da ovako ne možemo dalje – kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zbog tog velikog nezadovoljstva, SNS pred izbore “panično odustaje od projekata koje je planirala da izvede”.

Ocenio je i da su šanse za pobedu u Beogradu velike i istakao u aprilu imaju priliku da od Beograda naprave “zelen, održiv i solidaran grad”.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Izvor: Beta

CIK: Dodik u prednosti; obrađeno je 81,91 odsto biračkih mesta

Kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio je 242.851 glas ili 48,80 odsto, dok je kandidatkinja PDP-a Jelena Trivić osvojila 212.452 glasa [Opširnije...]

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini, Republika Srpska bira predsednika

U Bosni i Hercegovini jutros u sedam sati otvoreno je više od 5.900 birališta, na kojima građani biraju predstavnike na [Opširnije...]

LEVICA PRIZNALA PORAZ U ITALIJI: Orban čestitao Melonijevoj na pobedi – U ovim teškim vremenima trebaju nam prijatelji

GLAVNA stranka u levoj koaliciji Italije, Demokratska stranka (PD) priznala je rano jutros izborni poraz, poručivši da će biti najsnažnija [Opširnije...]

Marina le Pen rasturila Makrona na parlamentarnim izborima u Francuskoj!

Predsednica Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen istakla je da je ta desničarska stranka na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Francuskoj ostvarila [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com