Ako ovako kradu na referendumu, šta nas tek čeka na izborima?

Referendum o promeni Ustava pratile su mnoge mahinacije i krađe od strane vladajuće strukture. Na mnogim biračkim mestima snimljene su neregularne aktivnosti, od fotografisanja biračkih spiskova, pa do direktne krađe, tako što su građani „glasali“, a da nisu ni izašli na glasanje.

Nakon što su biračka mesta zatvorena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao je u 22 sata i pre Republičke izborne komsije izneo retultate referenduma. Vučiću RIK nije potreban zbog toga što su ulogu izborne komisije odavno preuzeli naprednjaci. U prilog tome da je brojne krađe tokom glasanja za promenu Ustava.

Očisto se vladajuća garnitura uplašila rezultata referenduma, pa je po oprobanom receptu upregla svoju mašineriju da prekroji izbornu volju građana.

Nekoliko meštana Graba kod Čačka javilo je redakciji Ozonpresa da je SNS u tom mestu masovno popunjavala listiće i ubacivala ih u glasačku kutiju, kako bi prekrojila volju glasača.

 

https://vaseljenska.net/2022/01/17/u-beogradu-vecina-izaslih-ipak-glasala-za-ne/

– Mojka majka je u bolnici, na aparatima, bolesna od korone, a zaokružena je da je glasala. Imamo informaciju da se još najmanje desetak ljudi vodi da je glasalo a nisu izašli na izbore jer prosto nisu u mogućnosti, nisu u Grabu. Neki su čak u Crnoj Gori – istakao je jedan od meštana.

Takođe u Čačku, u naselju Ljubić, kontrolori su glasali umesto jedne starice i lažirala njen potpis, što je otkrila ćerka starice, nakon je došla na da glasa.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se građanin raspravlja sa kontrolorima, jer je njegov brat „glasao“ na referendumu, iako se nalazi u Rusiji. Na drugom snimku jedan od kontrolora je uhvaćen kako fotografiše spisak i šalje nekome. Takođe, u Kraljevu je predsednik izborne komsije glasao umesto birača.

Preporučujemo:  Dovučena artiljerija na granicu sa Srbijom, kao da je hladni rat; raspoređeni i policajci iz Turske

To su samo neke kapi u moru prevara na održanom referendumu. Kada je vlast spremna da na ovakav način održi referendum i po ko zna koji put lažira i pokrade glasanje, šta će tek pokušati da uradi na zborima 3. aprila? Jasno je da će SNS i njihovi sateliti pokušati na sve načine da pokradu predstojeće izbore, te narod mora da bude spreman da obrani svoje pravo izbora. Inače, autokratiji neće biti kraja…

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Direktno

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

One thought on “Ako ovako kradu na referendumu, šta nas tek čeka na izborima?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *