Lazarevac ulaže 70 miliona u rasvetu za učionice

Uprava Lazarevca raspisala je tender za projekat ugradnje energetski efikasnog sistema rasvete za učionice, sa standardizacijom osvetljaja po EU normi EN12464.

Javna nabavka je procenjena na 70 miliona dinara.

Standardom EN12464 utvrđuju se zahtevi za osvetljenje za ljude na radnim mestima u zatvorenom prostoru, koji zadovoljavaju potrebe za vizuelni komfor i karakteristike ljudi koji imaju normalan oftalmološki (vizuelni) kapacitet.

Projekat treba da ispoštuje najviše evropske standarde koji definišu kvalitet osvetljenja za školske učionice i učionice za praktičnu nastavu. Potrebno je da omogući uštedu u potrošnji električne energije, kao i da obezbedi finansijske uštede u održavanju unutrašnjeg sistema rasvete.

Sistem treba da ima mogućnost integracije funkcija sterilizacije prostora, bezbedonosnog senzorskog monitoringa i označavanja pravca kretanja u slučaju opasnosti, u skladu sa standardima Evropske asocijacije za osvetljenje.

Nova rasveta u velikoj meri treba da omogući parametre koje ima i prirodno osvetljenje.

Novi sistem rasvete treba da bude u LED tehnologiji, a njen prosečan životni vek treba da bude 50.000 sati. 

Spisak mesta u kojima će ponuđač ugraditi zahtevanu opremu biće definisan  ugovorima koji se zaključuju na osnovu okvirnog sporazuma, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Od privrednog subjekta se traži da je od početka 2020. godine pa do datuma objavljivanja javnog poziva isporučio svetiljke ili sijalice u monimalnom iznosu od 120 miliona dinara.

Rok za podnošenje ponuda je 8.februar.

Nova ekonomija

Učenici Prve beogradske gimnazije izneli svoje predloge. I sjajni su.

Učenici Prve beogradske gimnazije izneli su svoje predloge rešenja situacije u kojoj se nalazimo posle događaja koji se dogodio u [Opširnije...]

„Je l’ ne sme da se dolazi u šortsu u školu? Ne sme. Brate, dođem u haljini kao čovek. Ajde, izbacuj me.“

SNIMAK učenika iz Beograda postao je viralan na društvenim mrežama - a sve zbog odevne kombinacije Budući da nije dozvoljeno [Opširnije...]

Ron Pol institut: Kraj kulturnog rata! Odvojena škola i država

Закон Флориде који ограничава наставу у учионици о сексуалности од вртића до трећег разреда постао је најновији сукоб у култури. [Opširnije...]

Batina je iz Raja izasla: Dirali mu unuka, on tukao i nastavnike i đake

Muškarac star 62 godine danas je uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana jer je juče upao u [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com