Zabranjena tema: Кako su srpski pravnici oborili hrvatsku optužnicu protiv Srba na Županijskom sudu (Video)

Mejnstrim mediji, iako informativnog karaktera u službi građana Srbije, daleko više forsiraju navodne zločine Srba, presude koje su donete u korist Hrvata, muslimana pa čak i Šiptara u prethodnim ratovima širom SFRJ, nego što daju prostora pozitivnim i takoreći jedinstvenim ishodima gde je slučaj rešen ili je blizu rešenja u korist Srba.

Gosti današnje emisije Vaseljenska TV bili su pravnici heroji! Ljudi koji su za čitav srpski narod učinili izuzetne stvari, ali pod kišobranom medijskog mraka njihova dela ostala su neprimetna.

Dekan pravnog fakulteta u Novom Sadu i profesor krivičnog prava Branimir Ristivojević, advokat iz Novog Sada Ivan Gvozdenac i treći gost advokat Dragoslav Ljubičanović, zahvaljujući kome smo i došli do ove zabranjene teme.

Naime,kao prijatelji suda u Hrvatskoj, advokati Ivan Gvozdenac i dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branimir Ristivojević, uspeli su po prvi put u novijoj istoriji da obore optužnicu protiv navodnih srpskih zločina u Hrvatskoj, tačnije prvi put u praksi Veća za ratne zločine Županijskog suda u Zagrebu pre tri godine vraćena je na dopunu istrage tamošnjem tužilaštvu optužnica kojom se 29 pripadnika Srba tereti za ratne zločine u hrvatskom selu Voćin 1991. godine, gde je ubijeno 47 Hrvata.

Pomenuta optužnica podignuta je posle više od 24 godine istrage, u toku 2016. godine. Njom se okrivljeni Srbi terete da su kao pripadnici paravojnih formacija ubili 47 civila i tri ratna zarobljenika u hrvatskim selima Voćin, Hum i Кrasković, između leta i zime 1991.

Trojica pravnika osim izuzetne priče o obaranju ove presude do koje ih je sasvim sigurno neka viša ruka vodila, osvrnuli su se i na promenu predloga promene Ustava, gde su jednoglasno poručili da do toga ne sme doći i pozvali građane da u što većem broju izađu na referendum i zaokruže NE!

Preporučujemo:  Ukrajina izgubila četu modernizovanih tenkova (Video)

Autor i voditelj: Vesna Veizović

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *