VLADIMIR ŽIRINOVSKI: Ukrajinu napasti u novogodišnjoj noći! Treba grunuti između četiri i pet ujutro kad su svi pijani

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije i poslanik Dume Vladimir Žirinovski (75) predložio je preko Prvog programa državne TV da u toku novogodišnje noći ruska vojska krene u rat protiv Ukrajine i Zapada

Kontroverzni Žirinovski je kazao da treba grunuti između četiri i pet sati ujutro kad su ljudi već pripiti.

– Da sam ja predsednik, dao bih takvu komandu vojsci – rekao je Žirinovski. – Ne treba bombardovati sve, već samo odabrane ciljeve. Neke treba kazniti, a neke preplašiti.

Mada većina građana Rusije odavno ne doživljava Žirinovskog ozbiljno, ovih dana on ipak gostuje na vodećim moskovskim državnim kanalima. Žirinovski veruje da ratnohuškačkom retorikom može da poboljša rejting koji mu stalno pada. Nedavno je predlagao da Rusija zauzme i pripoji sebi Ukrajinu i da tome SAD ne bi mogle da se suprotstave.

Predsednik Vladimir Putin i najviše rukovodstvo Rusije predloge Žirinovskog ne uzimaju za ozbiljno, već smatraju da problem Donbasa treba rešiti mirnim putem, pregovorima. Putin je više puta minulih dana ponavljao da Rusija ne namerava da napada Ukrajinu. Ruska armija će reagovati samo ako rukovodstvo u Kijevu odluči da izvrši blickrig na Donbas. Putin je odavno objasnio da neće dozvoliti da rukovodstvo u Kijevu ponovi scenario koji je Franjo Tuđman upotrebio protiv krajiških Srba.

Oni koji podgrevaju atmosferu neizbežnosti rata, ponavljaju da NATO nije sposoban da ratuje protiv ojačale ruske armije. Neki penzionisani ruski pukovnici objašnjavaju da se NATO plaši Rusije.

Za razliku od njih, Putin i rusko vojno rukovodstvo mnogo puta su govorili da ne planiraju nikakve ratove sa NATO, već je zadatak njihove armije da štite svaki deo svoje zemlje.

Preporučujemo:  Najmanje osam Palestinaca povređeno u sukobu s izraelskim vojnicima

Jedan od ruskih vojnih pregovarača oko razoružanja general-lajtnant Jevgenij Bužinski je u više emisija objašnjavao da rata između Rusije i NATO neće biti jer bi to bio „poslednji rat“ sa nesagledivim posledicama.

Do momenta kada je američki predsednik Bajden otvoreno rekao da ne namerava da šalje vojsku i ratuje protiv Rusije, u Ukrajini je bilo podosta onih koji su verovali da mogu da pobede daleko moćniju rusku armiju. Tako je gradonačelnik Kijeva, bivši bokserski šampion Vitalij Kličko, više puta govorio da narod treba da se pripremi za odbranu Kijeva.

Bez obzira na to što će Vašington i dalje davati vojnu pomoć i jačati ukrajinsku armiju, ona je mnogo slabija od ruske i unapred se zna kakav bi bio ishod rata. Zbog toga i predsednik Zelenski sve češće govori da je spreman u bilo koje vreme da se sretne sa Putinom. Jedini put mirnog rešenja je realizacija Minskih dogovora, koji podrazumevaju da se Rusima u Donbasu vrate prava koja su imali do puča 2014. kada im je oduzeto pravo da ruski bude službeni jezik tamo gde su oni većina.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *