ŠTA SU MAJE PREDVIĐALE ZA SMAK SVETA? Pastor tvrdi da 21.12.2021. nastupa kraj

Teorije zavere koje predviđaju našu predstojeću propast godinama su se oslanjale na kalendar Maja.

Zašto ljudi misle da će 21. decembra doći kraj sveta?
Hrišćanski jevanđelista, pastor Pol Begli, predvideo je da će sudnji dan udariti 21. decembra 2020, pa je ponovo predvideo istu stvar za 2021.

Kao dokaz za svoje tvrdnje naveo je kalendar Maja i nedavnu aktivnost solarne oluje. Prema pastoru Begliju, kalendar Maja je ponovo vaskrsao i ukazuje na ovaj datum kao na jedan od apokaliptičkog značaja.

Nakon što su tvrdnje da će smak sveta biti 21. decembra 2012. godine propale, teoretičari zavere sada kažu da je datum pogrešno izračunat. Umesto toga, Maje su očigledno verovale da će naš svet biti uništen osam godina kasnije, 21. decembra 2020.

Ove godine, Begli tvrdi da su Maje možda bile „disleksične“ i da su zabeležile pogrešan datum. Igrom slučaja, datum je i početak zimskog solsticija. Podrazumeva se da su tvrdnje pastora Beglija čista spekulacija i da nisu potkrepljene nikakvim čvrstim dokazima. Čak je i sam primetio da se ne ostvaruju sva „proročanstva.“.

Jevanđelista je u prošlosti dao mnogo predviđanja sudnjeg dana, od kojih su sva, na sreću, bila uzaludna.

Šta je kalendar Maja?
Kalendar Maja je sistem kalendara i almanaha koji je koristilo nekoliko kultura u Centralnoj Americi. Datira iz 5. veka pre nove ere i danas je u upotrebi u nekim zajednicama Maja. Kalendar Maja ima tri odvojena odgovarajuća kalendara: Dugo računanje, Tzolkin (božanski kalendar) i Haab (građanski kalendar).

Svaki kalendar je cikličan, što znači da mora proći određeni broj dana pre nego što može da počne novi ciklus. Kalendari se takođe koriste istovremeno. Tzolkin i Haab identifikuju dane i svake 52 godine povezuju se i prave kalendarski krug.

Preporučujemo:  NIKOLA ROKVIĆ HTEO DA SE ZAMONAŠI: Porodica je moja kelija, kad deca odrastu zamonašiću se, supruga je dala blagoslov!

https://vaseljenska.net/2021/12/21/planovi-svetske-vlade-niko-nas-ne-moze-zaustaviti-ricard-dej-je-to-ispricao-jos-1969-godine-na-pedijatrijskoj-konferenciji-video/?fbclid=IwAR2NXdyZH7EQokdRH5n10IWvMvkzdkv_8d9hTLylryzBeFqh0HRWlcgTXOU

Prvo dolazi datum dugog brojanja, zatim Tzolkin datum i poslednji Haab datum. Maje su verovale da je univerzum uništen, a zatim ponovo stvoren na početku svakog univerzalnog ciklusa.

Šta su Maje predviđali za smak sveta?

Maje su predvidele da će 21. decembra 2012. godine doći kraj sveta. NASA je demantovala glasine da će 2012. godine doći kraj sveta – predviđanje majanskog kalendara. Svemirska agencija je rekla: „Za bilo kakve tvrdnje o katastrofi ili dramatičnim promenama u 2012, gde je nauka? Gde su dokazi? Ne postoje, i za sve izmišljene tvrdnje, bilo da su napravljene u knjigama, filmovima, dokumentarcima ili preko interneta, ne možemo promeniti tu jednostavnu činjenicu. Ne postoje verodostojni dokazi ni za jednu od tvrdnji u prilog neuobičajenim događajima koji su se odigrali u decembru 2012.“

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Magazin Novosti

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

„DRAŠKO MASKIRAN DOLAZI U CIK ZORE KOD TANJE“ Komšije iz Smedereva razvezale jezik: Pevačica im se na ovo stalno žali

Tanja Savić navodno je stavila tačku na ljubavnu romansu sa mladim političarem Draškom Stanivukovićem, međutim komšije iz Smedereva otkrivaju da [Opširnije...]

TESLIN LJUBAVNI TROUGAO: Volela ga žena najboljeg prijatelja

LIČNOST i delo velikog srpskog i svetskog naučnika Nikole Tesle intrigiraju i posle skoro osam decenija od njegove smrti. O [Opširnije...]

SVEKRVA VERICE RAKOČEVIČ OGLASILA SE PRVI PUT: Bila sam u šoku, nisam znala kako mužu da kažem za njihovu vezu!

Ona je potanko ispričala sve o tome kako joj je Veljko saopštio za vezu sa kreatorkom, ali i kako se [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *