Fotografija koja bi mogla da sruši britanskog premijera

U trenutku kada politička karijera britanskog premijera Borisa Džonsona doživljava sunovrat u javnosti se pojavljuje fotografija koja bi mogla da bude “poslednji ekser u sanduku”. Na njoj je Džonson uslikan kako pijucka vino i gricka sir zajedno sa svojom ženom i 17 zaposlenih u Dauning stritu; ništa sporno ako se izuzme da je nastala u trentku kada su svi građani Britanije bili zaključani u svojim domovima zbog pandemije koronavirusa.

Na fotografiji se jasno vide boce vina, kako i to da niko o obaveznoj socijalnoj distanci ne razmišlja, niti je poštuje.

Na njoj su Džonson i njegova supruga Keri, koja izgleda kao da drži svoju novorođenu bebu i dve osobe za koje se veruje da su državni službenici.

U trenutku nastanka fotografije osim članova domaćinstava u jedom domaćinstvu mogle su da borave još najviše dve osobe, Britanci su mogli sa prijateljima da se sastaju samo na otvorenom i da drže obaveznu distancu od najmanje dva metra. Sastanci na radnim mestima, bili su dozvoljeni samo zbog apsolutno neophodnih razloga.

Tog dana Met Hankok tadašnji ministar zdravlja, održao je konferenciju za novinare na kojoj je pozvao ljude da se pridržavaju pravila. U to vreme škole, pabovi i restorani bili su još uvek zatvoreni.

 

https://vaseljenska.net/2021/12/20/aco-pejovic-podrzao-kovid-propusnice-primio-buster-dozu-i-oboleo-od-ozbiljnijeg-oblika-korone/

Angela Rajner, zamenica lidera Laburističke partije, opisala je sliku kao „šamar britanskoj javnosti”, dodajući kako za njega očigledno nisu važila pravila koja je sam postavio i da je on potupuno nesposoban za upravljanje državom.

„Ova slika je krajnje srceparajuća za ljude koji su prvi talas pandemije proveli na prvoj liniji fronta, daleko od svojih najmilijih, usamljeni, nisu odlazili ni na sahrane najbližih”, rekla je Rajner.

Premijer se suočava i sa sa nizom optužbi da je za vreme karantina organizovao žurke.

Preporučujemo:  Lideri nuklearne petorke potvrdili poštovanje sporazuma o sprečavanju nuklearnog rata

Insajderi tvrde da je oko 20 zaposlenih pilo vino, žestoka pića i jelo picu nakon konferencije za novinare tog dana, neki u kancelarijama unutar Dauning strita, a drugi u baštu. Neki zaposleni su ostali da piju do kasno uveče.

Zbog ovih optužbi premijer je bio primoran da naredi istragu državne službe. Istraga je započeta nakon što je na ITV-u procurio video koji prikazuje pomoćnike kako se smeju božićnoj zabavi uz vino i sir.

Problem predstavlja i to što je šef državne službe u petak podneo ostavku zbog navoda o njegovoj sopstvenoj božićnoj zabavi, piše Gardijan.

Protekla nedelja je opisana kao najgora u Džonsonovom mandatu, praćena istorijskim porazom na prevremenim izborima i šokantnim odlaskom ministra za Bregzit Dejvida Frosta.

Nova

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *