Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini „Ne promeni Ustava“, gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio i advokat Dragoslav Ljubičanović.
On je rekao da su posledice koje bi se desile promenom Ustava bile takve da bi se narušio tradicionalni koncept podele vlasti.

„To znači da bi izostala kontrola nosioca suvereniteta nad nosiocima sudijske, odnosno tužilačke. Šta više došlo bi do izvajanja tužilačke funkcije u jednu posebnu granu vlasti bez mogućnosti da narodni predstavnici mogu kontrolisati njihovu vlast“, rekao je Ljubičanović.

On je još jednom ponovio da je od izuzetne važnosti i da je naša građanska dužnost da svi izađemo na referendum 16. januara i zaokružimo NE.

Vaseljenska

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *