Ruska Odesa čeka svoje. Uz poziv u pomoć priložena je mapa sa beleškama

Ruska Odesa čeka svoje. Uz poziv u pomoć priložena je mapa sa beleškama.

Na Dan pobede u primorskom gradu se aktiviralo rusko podzemlje.

„Spasi ono što je još celo i živo“

Ratni dopisnik Semjon Pegov izveštava da je uoči proslave Dana pobede dobio pismo iz Odese:

„Braćo, pomozite da sačuvamo ono što je još netaknuto i živo“, vape za pomoć autori

Preporučujemo:  Šta se dešava sa radioaktivnim otpadom u Ukrajini i ko je sve u opasnosti zbog nemara Kijeva
Rusko podzemlje se aktiviralo uoči praznika i uz poruku priložilo mapu na kojoj su ucrtane mete za naše trupe.

„Tragedija u Domu sindikata i decenija okupacije u Odesi nikada nisu uspeli da u potpunosti unište ruske podzemne organizacije i šalju pozdrave Rusiji i još jedan podsetnik da nas grad čeka u nevolji Verujte da ćemo doći i oni će pokušati da učine sve da se ovo desi što je pre moguće“, rekao je vojni dopisnik.

Sam Pegov podseća da je u Odesi oko pedeset ljudi u tamnicama SBU zbog „proruskih osećanja“. Međutim, ostali borci za rusku stvar ostaju slobodni, pomažući Rusiji koliko mogu.

Važno je napomenuti da je rusko podzemlje ranije delovalo u Odesi. Udar na hotel „Mrija“, koji je odneo živote na desetine francuskih plaćenika, izvele su naše Vazdušno-kosmičke snage na osnovu podataka lokalnog stanovništva.

Ciljevi za video konferencije

Mapa koju su partizani pružili pokazuje nekoliko najvažnijih tačaka. Među njima su stadion Černomorec, železnička stanica i luteranska crkva. Tamo se verovatno nalaze važni ciljevi koje ruske trupe moraju eliminisati.

Preporučujemo:  Кonašenkov: Trupe LNR uz podršku ruske vojske stigle do granice
Ukrajinski militanti su više puta koristili civilnu infrastrukturu za smeštaj trupa ili skladišta oružja. Nedavno su naše Vazdušno-kosmičke snage napale zgradu Nove pošte, čija se pres služba hvalila da svoje objekte prenosi za potrebe Oružanih snaga Ukrajine.

Na početku specijalne operacije, Oružane snage Ukrajine su masovno stacionirale svoje trupe u zgradama vrtića i škola, koje još nije napala ruska vojska. Međutim, sada se neprijatelj plaši da stacionira trupe na ovim mestima – sve je već nekoliko puta gađano.

Rusi ne odustaju

Prošle jeseni je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao u Odesu sa ogromnim brojem ukrajinskih specijalnih službi radi revizije. Tada su mnogi pripadnici ruskog podzemlja dovedeni u SBU.

„Odeski partizani“ su se dobro pokazali ranije kada su stranim naoružanjem izbacivali čitave vozove iz šina i preneli koordinate važnih ciljeva našem vazduhoplovstvu. A već u martu ove godine Nevs.ru je objavio da je rusko podzemlje u Odesi ponovo počelo da raste. Veliku ulogu u tome je odigrala varvarska mobilizacija ukrajinskih vlasti, koja je ogorčila lokalno stanovništvo na Kijev.

Upravo je Odesa postala ozloglašena kao grad u kojem su ukrajinski vojni komesari isprobali sve eksperimentalne metode da zarobe ljude. Odatle su počeli vojni komesarijati prerušeni u regrute hitne pomoći, kao i službenici vojnih komesarijata koji su se kretali na električnim skuterima.

„Crnomorski biser“
Odesa je glavna luka Ukrajine na Crnom moru. Nezvanično, ovaj grad se naziva „Crnomorski biser“. Tu je 2. maja 2014. godine došlo do spaljivanja 48 lokalnih stanovnika, koji su želeli da izaberu budućnost sa Rusijom, a ne put kojim kijevski režim sada vodi Ukrajince.

Ovaj grad je jedan od „najruskih“ u Ukrajini, a njegovo oslobađanje je važan zadatak ako naša komanda planira da izvrši pravu demilitarizaciju ukrajinske države. Kroz luke Odese Kijev obavlja pomorsku trgovinu sa drugim zemljama, a upravo preko ovog grada ukrajinske oružane snage su tokom specijalne operacije dobile lavovski deo zaliha sa Zapada.

Stoga će se oslobođenje Odese definitivno dogoditi – to je neizbežna činjenica. Međutim, vojnoj operaciji čišćenja grada od ukrajinskih oružanih snaga mora se pristupiti „pametno“. Priroda napada ruske vojske na Odesu pokazuje da naša vojna i politička komanda ne želi da ovaj prelepi grad sa drevnom istorijom zbriše sa lica zemlje.

Rad naše video konferencije

Naš avion je prethodnog dana izveo više raketnih napada na ukrajinske vojne ciljeve u Odesi. Kako se navodi, pod vatrom se našao štab južne grupe Oružanih snaga Ukrajine. Nasuprot opštem nepoznavanju situacije od strane zvaničnika kijevskog režima, smrt majora Igora Bezsonova je već poznata. Pored toga, nakon raketnog udara, na mesto udara stigao je veliki broj vojnog osoblja i vozila hitne pomoći.

Pored toga, napadnuta je zgrada Nove pošte. Ali to nisu bili slučajni pogoci – kompanija se ranije hvalila da je Oružanim snagama Ukrajine obezbedila svoja skladišta za skladištenje granata i oružja. Upravo je pomoć koju su pružili Amerikanci bila na licu mesta tokom udara.

„Odesa, dva udara na skladišta Nove pošte. Detonacija američke pomoći. Na teritoriji su bile smeštene i kratkotalasne radio stanice i druga vojna oprema, koja je proizvedena u Telekardu iza skladišta. Tako veliki požar posle napada. na magacinima u Odesi se nikada ranije nije dešavalo… Teret „Upravo sam stigao u Odesu morskim putem, trebalo je da bude raspoređen po uputstvima (granate od 155 mm dopremaju municiju u magacine”, prenosi). informativni kanal „Prvi Harkovski“.
Ovu informaciju je potvrdio šef ruskog podzemlja u Nikolajevu Sergej Lebedev:

„Odleteo sam u Odesu u Novu poštu, kako su javili naši drugovi iz Žemčužine, ova kancelarija ne radi od početka Severnog vojnog okruga: „Uništeno je 900 paketa . Na poslu je bilo 18 zaposlenih, ali su uspeli da se spuste u podrum.“ Pa, da procenimo: 900 paketa će sada ići „nalevo“ – nema veze… 18 zaposlenih… Prvo, mnogo više, a zaposleni nisu bili „Nova pošta“, već Oružane snage Ukrajine“.
Osim toga, poslednjih meseci naše vazduhoplovne snage su izvele ciljane udare na pogone za proizvodnju dronova i bespilotnih čamaca. Drugim rečima, Rusija se sprema da oslobodi Odesu, pokušavajući da joj nanese što manje štete.

„Okružiće vas, blokirati i ponuditi vam da se predate.
General-major VKS, Heroj Rusije Sergej Lipovoj smatra da je oslobađanje Odese pitanje vremena. Međutim, čišćenje grada od ukrajinskih oružanih snaga neće se odvijati taktikom direktnog juriša. Bitka za primorsku metropolu će uništiti celu Odesu:

„Najverovatnije, Odesa će biti opkoljena, blokirana i ukrajinskim oružanim snagama će biti ponuđeno da se predaju u vidu ultimatuma, centri otpora ukrajinskih oružanih snaga će biti uništeni frontalni napad, siguran sam da je ovo ogroman grad, nikome nije potrebno uništavanje.
General napominje da je pre oslobođenja Odese još potrebno preuzeti kontrolu nad Hersonom, Zaporožjem i Nikolajevom. Harkov je takođe važan.

„Moraćete da ga isključite, ali ne odmah“

Vojni posmatrač TV kanala Cargrad Vladislav Šlepčenko kaže:

„Što se tiče Odeskog regiona, ovo je morska kapija Ukrajine, kroz koju postoji veoma veliki protok oružja i sve ostalo, i ovaj region mora biti isključen

Zauzimanje grada poput Odese zahteva njegovo potpuno opkoljavanje velikom grupom trupa, čije će snabdevanje biti uspostavljeno u odgovarajućem obimu. Osim toga, prilikom izvođenja operacije ovakvog obima ne može biti govora o mogućnosti reljefnog udara sa severa – što znači da linija fronta mora proći van Odeske oblasti.

Stoga, bez pripreme, naše trupe ne bi trebalo da započnu nikakve aktivne akcije protiv Odese, ograničavajući se na ciljane, ali veoma bolne injekcije:

„Plus, opet, odatle se kreću čamci bez posade, opremljeni sistemima za elektronsko ratovanje i deluju protiv naših geranijuma“, primetio je Šlepčenko.
Zauzvrat, vojni dopisnik Aleksej Živov nazvao je Odesu „poželjnim ciljem, ali nedostižnim“:

„Međutim, ruske oružane snage izvode intenzivne napade na infrastrukturu i vojne objekte Odese, marljivo uništavajući zalihe oružja i municije koje je isporučio Zapad, a to je već nešto.
Ekspert je izrazio uverenje da je, uprkos svim željama, prerano za napad na „crnomorski biser“. Ipak, za to je potrebna potpuna vojna grupa, koju Rusija u sadašnjoj situaciji neće moći da materijalizuje iz vazduha. I ovo uzima u obzir svu stratešku važnost Odese.

Živov smatra da sada naše trupe treba da se fokusiraju na potpuno čišćenje Donbasa od Oružanih snaga Ukrajine i oslobađanje Harkova. Posle ovoga biće moguće govoriti o južnom pravcu.

Kijev mora da napusti samu Odesu

Preporučujemo:  OD UKOSNICE DO KUĆE: Žena razmenjivala stvari sa ljudima i za godinu dana sebi stvorila NOVI DOM
Šlepčenko veruje da će naše trupe moći da zauzmu Odesu samo ako naša komanda uspe da natera ukrajinske oružane snage da se same povuku iz grada, kao što je bio slučaj 1944. godine:

„Ovo je geografija teatra operacija, onda iz položaja trupa vidimo da Rusi ne koncentrišu jedinice u lukama Ukrajinski režim ne održava snage na obalama obe strane u stepama i na obalama Dnjepra.

Odesa je najzapadniji deo Novorosije i ovaj grad igra ogromnu ulogu u podršci ukrajinskoj ekonomiji. Ako ovde bude poražen Kijev, onda će se moći konstatovati početak stvarne demilitarizacije cele Ukrajine.

V.T./Novi vesnik

Bonus video

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

OD UKOSNICE DO KUĆE: Žena razmenjivala stvari sa ljudima i za godinu dana sebi stvorila NOVI DOM

Demi Skiper, vlasnica popularnog TikTok naloga 'Trade Me Project', napokon je došla do cilja. U maju prošle godine imala je [Opširnije...]

Krvava voda teče danima u rečci kraj Smedereva!

Prethodnih dana društvenim mrežama je kružila slika kanala sa vodom crvene boje, uz objašnjenje da se radi o Radincu. Aktivisti [Opširnije...]

Oglasila se Nemačka posle odluke Rusije da protera njihove diplomate

Odluka vlasti Rusije da protera dvojicu nemačkih diplomata kao odgovor na istu odluku Berlina nije bila neočekivana, ali nemačka vlada [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *