Koga sve „progoni“ Nenad Stefanović glavni tužilac?

Analizom medijskih kampanja u javnom prostoru Republike Srbije, dolazi se do zaključka da Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu progoni vrlo čudno društvo. Lažne Hilove Laure, prljave inspektore četvrtake, narko bosove, oca monstruma iz Ribnikara. Sve ove Stefanovićeve „žrtve“ povezuje jasna nit, a to je da oni i njihovi glasnogovornici dobijaju neverovatnu količinu medijskog prostora na propagandnim platformama N1, Nova S i sličnim. Ako se zna da su ove propagandne medijske platforme samo sredstvo za postizanje ciljeva zapadnih centara moći, jasno je da je Nenad Stefanović određen kao meta.

Bojana Savović i Jasmina Paunović, tužiteljke koje su pokrenule lažne optužbe protiv Stefanovića, ispostavilo se da su bile instrumentalizovane u širem planu dezinformacija koji podržavaju određeni mediji. Tvrdnje da su njihove promene na radnom mestu rezultat pritiska dodatno su obesmišljene kada se saznalo da su one zapravo politički angažovane i to od strane američke ambasade, što ne samo da je u suprotnosti sa njihovim profesionalnim dužnostima, nego dovodi u sumnju suverenitet srpskog tužilaštva.

Sličan obrazac ponašanja primećen je i kod inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su optužili Stefanovića za progon , nakon što je pokrenuta istraga protiv njihovih podređenih Isakova, Vesovica i Knezevića  zbog teških telesnih povreda. Njihova odbrana se zasniva na tvrdnji da ih tužilac progoni jer su učetvovali u otkrivanju afere „Jovanjica“.

Nakon pokretanja istrage protiv njih, optužbe su odmah preuveličane u medijima, sugerišući obrazac u kojem medijska mašinerija koristi svaku priliku da okrivi državne organe za navodni progon, jer su tobože „samo radili svoj posao“.

Advokat Borivoje Borović, braneći Kostu Kecmanovića, takođe je pokušao da izdejstvuje simpatije javnosti lažno optužujući Stefanovića za pritisak na porodicu optuženog. Ove optužbe, koje nisu podržane dokazima, predstavljaju očigledan pokušaj manipulacije javnim mnjenjem.

Preporučujemo:  Očajne lažne Laure: Hilove marionete ne odustaju, sad tuže bivšu šeficu Brankicu Marić

Na kraju, i Ivan Vujović, osumnjičen za više teških krivičnih dela, uključujući ubistvo, izjavio je da se nalazi u zatvoru samo zbog „hajke“ koju vodi Stefanović. Ovakve optužbe su prilično ironične s obzirom na težinu dela za koja se Vujović tereti.

Uprkos očiglednom obrascu medijskih pritisaka i pokušajima mešanja stranih ambasada u rad srpskog tužilaštva, institucija se odupire ovim uticajima. Ovi napisi, koji cirkulišu u medijima, služe prvenstveno kao sredstvo za diskreditaciju ne samo tužioca Nenada Stefanovića već i cele pravosudne institucije.Cilj ove medijske strategije je da oslabi državne strukture i destabilizuje društveni poredak, što ukazuje na pokušaj stvaranja nepoverenja u pravosudni sistem,a takvim poljuljanim sistemom je najlakše manipulisati.

Novi Vesnik

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Preporučujemo:  Vučić: Sporazumi iz Tirane osnov da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *