Sektor unutrašnje kontrole MUP sprovodi istragu u policiji u Boru povodom nasilne smrti Dalibora Dragijevića

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 29. aprila zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole (SUK), radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila u prostorijama policije u Boru preminuo Dalibor Dragijević (40), za kog se verovalo da je bratu Dejanu Dragijeviću pomogao da sakrije telo ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Prema našim saznanjima, već sutradan, 1. maja, u policijskoj stanici u Boru pristigle su kolege iz Sektora unutrašnje kontrole iz Beograda koje su sprovele detaljnu istragu u cilju prikupljanja potrebnih obaveštenja i dokaza povodom smrti Dalibora Dragijevića.

Više javno tužilaštvo u Nišu preduzima sve neophodne radnje i mere radi prikupljanja dokaza i rasvetljavanja predmetnog krivičnopravnog događaja.

Podsetimo, Dalibor Dragijević preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću, a ne kako je MUP to tvrdio, navodeći da je osumnjičenom 6. aprila iznenada pozlilo i da je reč o prirodnoj smrti. Kako smo ranije saznali iz istrage, inspektori su lagali čak i advokata Dragijevića kada je trebalo da bude saslušan, te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužilaštvu, a znali su da nije živ.

„Nakon saslušanja oca, branilac je upitao gde je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on prema policijskom saopštenju preminuo u tri sata noću između subote i nedelje, nekoliko sati pre nego što je advokat došao na saslušanje. Takođe, kada je on upitao kako je to moguće bez njegovog prisustva, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 časova kod tužioca“, naveo je izvor iz istrage za Nova.rs.

Preporučujemo:  Čega se plaši Sarajevo? Otkazano obeležavanje godišnjice progona Jevreja

Naš sagovornik je tada otkrio i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao povrede po telu, što je naknadno utvrdila i obdukcija. On je imao vidljive povrede i podlive, zbog čega je dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo telo niko nije video.

Podsetimo, „Radar“ je otkrio da je Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice, umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede po telu Dragijevića, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i ko je osumnjičenom Dragijeviću naneo smrtnosne povrede u policijskoj stanici u Boru gde je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP slagao, i obmanuo javnost da se radi o prirodnoj smrti.

Nova

BONUS VIDEO:

OGLASILA SE PORODICA TRAGIČNO PREMINULE KIKE ĐUKIĆ (22): U nalazu obdukcije stoji OVAJ UZROK SMRTI, za sve imaju jednu molbu

Jutjuberka i influenserka Kristina Kika Đukić tragično je preminula u 22. godini u noći između 8. i 9. decembra, a sada je porodica [Opširnije...]

Još jedna žena stala u odbranu slobode govora Bake Praseta: Na delu imamo zlonamernu zamenu teza, koja polako, ali sigurno uzima svoj danak

Makijaveli je odavno primetio da podela društva na „prijatelje“ i „neprijatelje“ čini osnovno obeležje svake tiranije. Neprijatelje bi, dabome, trebalo [Opširnije...]

KRAJ DRAME! Bačen suzavac u stan jutjubera, a evo šta je vikao dok su ga odvodili

Kako javlja reporter "Blica" u zgradu u kojoj stanuje jutjuber Daniel Đukić, koji od 9 časova jutros preti da će [Opširnije...]

FDU staje u odbranu Gorana Markovića

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) saopštio je da, svojom pozicijom akademske ustanove, staje u odbranu slobode mišljenja i govora svakog pojedinca, [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *