Bojkot doveo do podele opozicije i na republičkom nivou: Rastali se Grbović i Đilas!

Bojkot doveo do podele opozicije i na republičkom nivou: Rastali se Grbović i Đilas!

Stranka slobode i pravde uputila je danas predsedniku Narodne skupštine obaveštenje da formiraju svoju poslaničku grupu koja će imati 16 poslanika.

Na čelu će biti poslanica Marinika Tepić, a njen zamenik, kako se navodi u obaveštenju u koji je Tanjug imao uvid, biće Goran Petrović.

Stranka slobode i pravde je do sada bila deo poslaničke grupe „Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana“, koju je takođe vodila Tepić, a njen zamenik je bio predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Ovu grupu je činilo 19 poslanika, a kako piše u obaveštenju, novu poslaničku grupu Stranka slobode i pravde činiće 16 poslanika SSP.

Pokret slobodnih građana ima tri poslanika, a za formiranje poslaničke grupe je neophodno pet poslanika.

Prilikom ulaska u nov saziv, poslanici ovog dela opozicije najavili su da će namerno formirati što više poslaničkih klubova kako bi imali više vremena za raspravu na zasedanjima.

Nejasno je da li je današnji razlaz rezultat nesuglasica u koaliciji povodom beogradskih izbora 2. juna koje bi SSP da bojkotuje, dok je PSG za dalje pregovore o izbornim uslovima, ili samo strategija.

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!
Preporučujemo:  Đilas priznao da je prihodovao 619 miliona evra dok je bio na vlasti

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *