Šta se to dešava u Davosu? Šamanski rituali nasred Svetskog ekonomskog foruma

Magične pečurke, prostitutke, dezerti ukrašeni zlatom već godinama su deo scenografije Svetskog ekonomskog foruma na kome se, uz više od 3.500 najmoćnijih ljudi, ove godine našao i jedan šaman.

Na snimcima koji stižu iz švajcarskog odmarališta vidi se da je na sceni samita žena sa perima na glavi, odevena u indijansku nošnju, sa delom lica obojenim u crvenu boju tako da podseća na kljun. Snimak neobičnog rituala koji je izvodila ova osoba, podelio je i vlasnik platforme Iks, Ilon Mask.

„Vau, nisam znao da je Elizabet Voren u Davosu“, napisao je Mask, aludirajući na američku senatorku koja je godinama lažno tvrdila da pripada Čiroki plemenu, sve dok na kraju posle oštre reakcije autohtonih Indijanaca nije bila prinuđena da se izvini.

Žena je šamanski ritual izvodila govoreći svoju bajalicu i duvajući u šake. A zatim je, i nakon pretnji koje je svet dobio upravo iz Davosa da nam se sprema smrtonosna bolest „iks“, krenula da ostalim učesnicima tribine na kojoj je učestvovala – duva u lice.

Reč je, kako piše na sajtu Svetskog ekonomskog foruma o Putani Javanavi,  domorodačkom vođi i supruzi poglavice Nikivake Javane. Ona je jedna od prvih žena u amazonskom plemenu Javanava koja je primila najvišu duhovnu inicijaciju od starijih.

„Ona je poštovani duhovni vođa, koja otvara ovaj sveti put za druge žene Javanava i postavlja presedan za takve prekide u tradiciji. Za ovo dostignuće dobila je pohvalu od brazilskog senata kao priznanje za njihovu važnu ulogu u osnaživanju brazilskih žena“, navodi se na portalu samita.

Preporučujemo:  Šojgu: Do sada mobilisano više od 200.000 ljudi

Uprkos objašnjenju, mnogima je ostalo nejasno šta je zapravo predstavljao ritual koji je Putani Javanavi izvela.

„Najozbiljnije, šta je bre ovo?“, zaprepašćen je bio Mask koji je zatim dodao da je realnost postaje parodičnija i od same parodije.

On je odgovarajući na komentare svojih pratilaca, naveo i da osnivač i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab želi da bude „car Zemlje“.

„On se svakako sprema za tu ulogu! A politike koje izgleda da proizilaze iz ovog skupa ne najavljuju uzbudljivu budućnost“, rekao je vlasnik nekadašnjeg Tvitera.

RT

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

„DRAŠKO MASKIRAN DOLAZI U CIK ZORE KOD TANJE“ Komšije iz Smedereva razvezale jezik: Pevačica im se na ovo stalno žali

Tanja Savić navodno je stavila tačku na ljubavnu romansu sa mladim političarem Draškom Stanivukovićem, međutim komšije iz Smedereva otkrivaju da [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *