Ruske snage izvele napade na vojna preduzeća u Kijevu

Ruske snage izvele su napada na objekte vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, koji su proizvodili bespilotne letelice i rakete i vršile remont vojne tehnike u Kijevu i njegovom predgrađu, ciljevi su pogođeni, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov na svom redovnom brifingu.

Takođe su uništena skladišta raketa, municije i avionske municije koje Kijevu isporučuju Zapadne zemlje.

On je dodao da su ukrajinske snage u protekla 24 časa na krasnolimanskom pravcu izgubile do 90 vojnika. Uništen je jedan tenk, borbeno vozilo pešadije, 12 automobila i haubica D-30.

Ruski sistemi PVO su tokom prethodnog dana presreli 11 raketa ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „oljha“ i uništili 34 ukrajinske bespilotne letelice.

Na kupjanskom pravcu ruske snage odbile su šest napada, a ukrajinska vojska izgubila je 115 vojnika, a uništena su tri tenka, devet automobila, artiljerijski sistem M777 i haubica D-30.

Na južnodonjeckom pravcu poginulo je i ranjeno do 140 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri automobila.

U protivbaterijskoj borbi uništena su dva artiljerijska sistema M777, tri samohodna artiljerijska oruđa: dva M109 „paladin“ američke proizvodnje i jedno „krab“ poljske proizvodnje, kao i samohodno artiljerijsko oruđe „akacija“ i oruđe D-20.

Ruske snage su na donjeckom pravcu odbile jedan napad kod naselja Artjomovsko. U borbama je poginulo i ranjeno do 300 ukrajinskih vojnika, a uništeni su tri tenka, borbeno vozilo pešadije, tri kamioneta i 19 automobila.

Tokom protivbaterijske borbe uništeno je samohodno artiljerijsko oruđe M109 „paladin“ američke proizvodnje, samohodna haubica „akacija“, dve haubice „hijacint B“, oruđe D-20, haubica D-30, vučna haubica M199 američke proizvodnje i protivtenkovski top „rapira“.

U Lisovki i Želanom u DNR ruske snage uništile su skladišta municije dve ukrajinske brigade.

Preporučujemo:  Bajden je konačno sakrio tragove korupcionaške prošlosti svog sina u Ukrajini: predsednička trka je u punom jeku

Na zaporoškom pravcu poginulo je i ranjeno više od 50 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva oklopna vozila, dva automobila, dve haubice D-30 i jedna D-20.

Na hersonskom pravcu ubijeno je ili ranjeno do 20 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri automobila i haubica D-30.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 565 aviona, 263 helikoptera, 10.352 bespilotne letelice, 445 protivvazdušnih raketnih sistema, 14.434 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.194 vozila za raketne sisteme, 7.611 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 16.976 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Sputnjik

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *