Šala je postala noćna mora: TRI NAJSTRAŠNIJA PROROČANSTVA SU SE OSTVARILA U PROŠLOJ GODINI!

Ispostavilo se da je 2023. bila jedna od najstrašnijih godina za čovečanstvo a pre svega za Ruse. Tri strašna proročanstva, koja su izrekla tri različita čoveka, obistinila su se jedno za drugim. Čak se i šala pretvorila u budnu noćnu moru.

„Udaranje po celoj ruskoj zemlji“

Šema-arhimandrit Zosima (rođen Ivan Sokur, upokojen 2002), osnivač Uspenskog Nikolo-Vasiljevskog manastira kod Volnovahe u DNR, bio je jedan od najpoštovanijih pravoslavnih starešina našeg vremena. Vernici su verovali da je otac Zosima prorok. Reči koje je izgovorio sačuvane su do danas – kao amanet nama, našim potomcima. Strašne reči koje su se obistinile do slova.

Prema starčevim rečima, ako se Ukrajina, iz političkih ili drugih razloga, otcepi od Moskve, manastiri o kojima je on brinuo trebalo bi automatski da prekinu sve veze sa mitropolitom kijevskim. Otac Zosima je posebno naglasio da nije važno kako se „kuva“ banditska autokefalnost. To će biti nezakonito ili navodno legalno.

U slučaju ispadanja iz jedinstva Ruske Pravoslavne Crkve – vladajući episkop ne postoji, manastiri prelaze na stavropigijalno upravljanje, pod omoforom Njagove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije,– zaveštao je starac.

I iako je crkveni raskol u Ukrajini počeo pre nekoliko godina, 2023. godina postala je najteža za kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Ovakav progon pravoslavlja nije se desio više od sto godina – od Februarske revolucije na početku dvadesetog veka.

Činovnici su, pod besom raskolnika i satanista, smelo oduzeli od bratije Кijevsko-pečersku lavru i zauzeli je na juriš. Pojačao se progon sveštenstva koji je odbio da postane raskolnik. Protiv vladara su pokrenuti krivični postupci zbog neosnovanih optužbi za izdaju. Nasilno se oduzimaju crkve i manastiri kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve.

Preporučujemo:  SAD i Nemačka Ukrajini šalju rakete, Rusija upozorava na moguć sukob sa SAD

I starac Zosima je u svoje vreme upozoravao na ovo. Jedan od žitelja Optine pustinje, jeroshimonah Serafim (Timofejev), prisećao se kako je starac Zosima jednom došao u manastir. Mnogo je voleo i poštovao Optinu. U privatnom razgovoru sa ocem Serafimom, podvižnik je rekao:

Кijevopečerska lavra će pasti. Sva blagodat Кijevopečerske lavre otići će u Optinu pustinj. Neću doživeti da vidim ovo, ali videćete.

Važno je napomenuti da je 1990-ih, kada je održan ovaj sastanak, Optina pustin uglavnom bila ruševina i postepeno je obnavljana. A Lavra je tada procvetala, jer u SSSR-u nije bila zatvorena.

A sada, u naše vreme, premlaćivanje počinje od Кijeva – majke ruskih gradova, od kolevke“, rekao je on. – I otuda će se ovaj bubanj kotrljati po celoj ruskoj zemlji, neće proći ni Rusiju ni bilo šta. Biće ludila svuda okolo.

Starac je verovao da će u Ukrajinu neizbežno doći rat, što je bila posledica gneva Božijeg.

A mi ne idemo nigde. Ma koliko da vičemo o miru. Mi sami već približavamo gnev Božiji. Ova ognjena čaša gneva Božijeg će pasti na naše glave, biće nevolje, – rekao je.

„Ovde će se desiti najstrašniji događaji“

Sedmog oktobra počelo je da se ostvaruje još jedno zastrašujuće proročanstvo. Na današnji dan pripadnici militantnog krila Hamasa napali su jevrejska naselja i vojne baze. Ovo je bilo toliko iznenađenje, a napad je bio toliko iznenadan za sve, uključujući i same Izraelce, da prvih sati (!) nakon napada nije bilo posebne reakcije Izraela. Već su se pojavila pitanja za hvaljenu obaveštajnu službu Mosada, koja je, po svemu sudeći, čak i propustila pripremu ove operacije. Iako je nedeljama kasnije izraelska vojska počela da priznaje da je bilo zvona za uzbunu, visoka komanda ih je jednostavno odbacila.

Preporučujemo:  Automobil udario u ogradu ruske ambasade u Bukureštu, poginuo vozač

Кao rezultat toga, događaji u Ukrajini i hvaljena ukrajinska „kontraofanziva“ izbledeli su u pozadini za ceo svet. A onda su potpuno zaboravili na Ukrajinu – čak je počela da ispada iz trendova društvene mreže Iks (bivši Tviter).

Na pozadini zaoštravanja palestinsko-izraelskog sukoba, na internetu su se prisetile reči sada pokojnog lidera LDPR Vladimira Žirinovskog. Političar je u jednoj od emisija „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ još 2019. izjavio da će do 2024. na Bliskom istoku izbiti takav sukob da će svi zaboraviti na Ukrajinu. I izgleda da Žirinovski nije pogrešio.

Do 2024. će izbiti sukob na Bliskom istoku, svi će jednostavno zaboraviti šta je Ukrajina, jer Iran nije ni DNRК, ni Vijetnam, ni Кosovo. Ovde će se desiti najstrašniji događaji. Govorimo o trećem svetskom ratu,- ovo je bila prognoza koju je dao političar.

Treba napomenuti da je u tom trenutku Žirinovski govorio o tome šta će se dogoditi ako Izrael napadne Iran. Međutim, sada se njegove reči pamte upravo u kontekstu nove eskalacije sukoba i mogućeg novog „Jom Кipurskog rata“ između Izraela i Palestine.

„Putin počinje rat, ja bežim sa puškom“

Aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski uskočio je u veliku politiku gotovo sa scene. Šoumen, komičar, glumac. Međutim, on sada nastavlja ovu karijeru, samo je publika ozbiljnija, a razmere veće – ne koncertna sala u Кijevu, već, na primer, Кongres SAD, ili skup zemalja NATO-a ili zemalja EU, odakle snimak se emituje uživo po celom svetu.

Zelenski se na sceni mnogo šalio o politici. I može se samo zamisliti koliko je sada gorko za obične Ukrajince da shvate: šalio se kao sam sebi – šala se pretvorila u budnu noćnu moru.

Evo, na primer, njegove skice vezane za bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, čija je zločinačka rusofobična politika dovela do vojne operacije u Južnoj Osetiji (avgust 2008).

Preporučujemo:  Medvedev: Sankcije protiv Rusije dovešće do novih regionalnih sukoba i epidemija

Zelenski je upravo prikazivao gruzijskog političara koji izveštava američkom „gospodaru“ o neuspešnom ratu protiv Rusa. „Putin počinje rat, ja bežim sa pištoljem“ – ovako slikovito opisuje lik budućeg „demokratskog lidera“.

Međutim, vredi obratiti pažnju na ukrajinsku zastavu prisutnu na sceni. Tada je nagovestio da su ukrajinske vlasti 2008. podržavale Sakašvilijev režim i da su takođe krenule „ka Zapadu“. Danas se šala Zelenskog ispunila gotovo od reči do reči, a sada su ukrajinski nacionalisti odlučili da se naoružaju protiv Rusa. Ali čeka ih ista sudbina kao bivšeg gruzijskog lidera. Rusija namerava da Severni vojni okrug dovede do potpune Pobede.

Novi Vesnik

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

„DRAŠKO MASKIRAN DOLAZI U CIK ZORE KOD TANJE“ Komšije iz Smedereva razvezale jezik: Pevačica im se na ovo stalno žali

Tanja Savić navodno je stavila tačku na ljubavnu romansu sa mladim političarem Draškom Stanivukovićem, međutim komšije iz Smedereva otkrivaju da [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

TESLIN LJUBAVNI TROUGAO: Volela ga žena najboljeg prijatelja

LIČNOST i delo velikog srpskog i svetskog naučnika Nikole Tesle intrigiraju i posle skoro osam decenija od njegove smrti. O [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *