Direktor PIO fonda zloupotrebio funkciju promovišući izbornu listu SNS

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović iskoristio je svoju funkciju da kroz zvanično saopštenje Fonda PIO „provuče“ naziv izborne liste i slogan Srpske napredne stranke „Srbija ne sme da stane“.

Obaveštenje o početku isplate novčane pomoći od 20.000 dinara penzionerima u Srbiji, koja će početi 17 dana pre vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u 65 gradova i opština, Ognjenović je završio sledećim rečima: „Jasno je da se penzije nikada nisu povećavale ovom dinamikom i da smo sada na korak od cilja da 2025. godine prosečna penzija bude 450 evra. Srbija ne sme da stane!“.

Ognjenović je, inače, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u čiju izbornu kampanju je aktivno uključen. Naročito se ističe u svom matičnom, voždovačkom odboru, a sugrađani ga redovno viđaju na štandovima naprednjaka u toj beogradskoj opštini, prenosi N1.

Poslednji put u kampanji je viđen proteklog vikenda, kada je kod banjičke pijace zajedno sa aktivistima SNS ometao promotivne aktivnosti predstavnika opozicije.

„Ognjenović je mom kolegi iz stranke dobacio ‘smrdljivko, tebe čekam‘. Na njegovo pitanje ‘Relja, jesu li to neke pretnje‘, Ognjenović je odgovorio ‘ne, ne, samo tebe čekam‘. A onda su doneli taj veliki suncobran i otvorili ga bukvalno ispred nas“, ispričao je za N1 aktivista jedne od opozicionih partija.

Podsetimo, Ognjenović je na mesto direktora Fonda PIO došao u decembru prošle godine, a javnost se za njega zainteresovala još 2020. kada je sa samo 30 godina postao zamenik direktora u toj državnoj instituciji.

Društvenim mrežama je tada deljena njegova poslovna biografija u kojoj se navodi da je posle završene Medicinske škole – smer fizioterapeutski tehničar, 2015. godine završio Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetnišvo.

Preporučujemo:  Vučić: Otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške

N1

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *