Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je parlament u Sofiji izglasao ukidanje zabrane uvoza žita iz Ukrajine.

Po njegovim rečima, bugarska Vlada odlučila je da zauzme „politički korektnu poziciju“, odnosno da služi interesima Ukrajine.

Sarijski je podsetio na članak Programa UN za životnu sredinu, objavljen krajem februara, u kojem se govori o posledicama sukoba u Ukrajini po životnu sredinu. Tamo se, između ostalog, navodi da su, kao posledica eksplozija u skladištima, u poljoprivrednom sektoru otkrivene opasne materije.

„Svi ti događaji mogu da dovedu do trovanja useva i, prema tome, proizvodi za izvoz mogu se pokazati kao neispravni, nepredviđeni za potrošnju – ne samo kada su u pitanju ljudi, nego i životinje“, kazao je ekspert za Bugarsku slobodnu televiziju.

Власник Јое Травел: Приштина забранила да аутобуси улазе на Kосово и Метохију

On je podsetio da je Ukrajina još prošle godine počela da izvozi industrijsko žito.

„Pšenica izvezena iz Ukrajine stiže u EU kao industrijska. To je način da se zaobiđu zahtevi da se sprovedu odgovarajuća istraživanja i da se proveri da li je zrno kontaminirano, jer je tamo napisano da je to namenjeno za biomasu, odnosno da nije za ishranu“, istakao je Sarijski.

Međutim, on je podsetio da je proletos u Poljskoj izbio skandal jer se ispostavilo da su Poljaci prošle godine potrošili 110 tona industrijske pšenice.

„Dakle, Poljaci su se bukvalno otrovali, jer im je stizalo žito iz Ukrajine. Zato se tako odlučno protive ukidanju te zabrane (uvoza ukrajinskog žita koja važi do 15. septembra). Sa tog stanovišta, nesmetani uvoz takvih, bukvalno zatrovanih proizvoda, za mene je nešto što graniči sa genocidom. To će biti ravno masovnom istrebljivanju Bugara. Sami znate da Bugarska nikada nije bila poznata po strogim kriterijumima i zahtevima za uvoz i izvoz“, zaključio je Sarijski.

КАДИРОВ У КОМИ? Западни медији пишу као ударну вест

Evropska komisija je danas odlučila da ne produžava ograničenje uvoza četiri vrste ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, koje ističe 15. septembra, ali je obavezala Ukrajinu da uvede mere kontrole izvoza. Kijev bi 18. septembra trebalo da predstavi akcioni plan Evropskoj komisiji i susednim zemljama.

Preporučujemo:  AMERIČKE BIOLOŠKE LABORATORIJE blizu ruskih granica – VELIKA OPASNOST

Nakon toga su Poljska, Slovačka i Mađarska saopštile da od ponoći uvode zabranu uvoza ukrajinskog žita, uprkos tome što je Evropska komisija odbila da produži embargo.

Sputnjik

BONUS VIDEO:

Kijev preusmerava izvoz žita preko Rumunije

Ukrajina se vraća transportu žitarica preko Rumunije, izjavio je generalni direktor "Ukrajinskog dunavskog brodarstva" Dmitrij Moskalenko. „Naš "Dunavski put žita" [Opširnije...]

Šiptari u Srbiji kupuju silose i mlin za brašno

Albanci će imati priliku da od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze [Opširnije...]

ukrajina
Šokantan preokret: Masakr je napravila Ukrajina

Njujork tajms objavio da podaci s kojima raspolažu ukazuju na to da je za masakr na pijaci u Kostjantinovki kriva [Opširnije...]

„Najbolji dokaz tehničke nezavisnosti Rusije“: Prvi let superdžeta S1-100 s ruskim komponentama

Prototip superdžeta S1-100 sa ruskim komponentama izveo je svoj prvi let, a tokom leta potvrđen je stabilan rad svih domaćih [Opširnije...]

Ubice dece iz Lockheed Martin

„Učestvovao sam u izvođenju novih proizvoda na tržište i redizajniranju starih kako bih poboljšao njihove performanse,“ Vilijam V. Grej Treći, [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com