Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je parlament u Sofiji izglasao ukidanje zabrane uvoza žita iz Ukrajine.

Po njegovim rečima, bugarska Vlada odlučila je da zauzme „politički korektnu poziciju“, odnosno da služi interesima Ukrajine.

Sarijski je podsetio na članak Programa UN za životnu sredinu, objavljen krajem februara, u kojem se govori o posledicama sukoba u Ukrajini po životnu sredinu. Tamo se, između ostalog, navodi da su, kao posledica eksplozija u skladištima, u poljoprivrednom sektoru otkrivene opasne materije.

„Svi ti događaji mogu da dovedu do trovanja useva i, prema tome, proizvodi za izvoz mogu se pokazati kao neispravni, nepredviđeni za potrošnju – ne samo kada su u pitanju ljudi, nego i životinje“, kazao je ekspert za Bugarsku slobodnu televiziju.

https://vaseljenska.net/2023/09/16/vlasnik-joe-travel-pristina-zabranila-da-autobusi-ulaze-na-kosovo-i-metohiju/

On je podsetio da je Ukrajina još prošle godine počela da izvozi industrijsko žito.

„Pšenica izvezena iz Ukrajine stiže u EU kao industrijska. To je način da se zaobiđu zahtevi da se sprovedu odgovarajuća istraživanja i da se proveri da li je zrno kontaminirano, jer je tamo napisano da je to namenjeno za biomasu, odnosno da nije za ishranu“, istakao je Sarijski.

Međutim, on je podsetio da je proletos u Poljskoj izbio skandal jer se ispostavilo da su Poljaci prošle godine potrošili 110 tona industrijske pšenice.

„Dakle, Poljaci su se bukvalno otrovali, jer im je stizalo žito iz Ukrajine. Zato se tako odlučno protive ukidanju te zabrane (uvoza ukrajinskog žita koja važi do 15. septembra). Sa tog stanovišta, nesmetani uvoz takvih, bukvalno zatrovanih proizvoda, za mene je nešto što graniči sa genocidom. To će biti ravno masovnom istrebljivanju Bugara. Sami znate da Bugarska nikada nije bila poznata po strogim kriterijumima i zahtevima za uvoz i izvoz“, zaključio je Sarijski.

Preporučujemo:  Putin: Promene istorijskog obima idu u sasvim drugom smeru - Zapadu treba novo topovsko meso

https://vaseljenska.net/2023/09/16/kadirov-u-komi-zapadni-mediji-pisu-kao-udarnu-vest/

Evropska komisija je danas odlučila da ne produžava ograničenje uvoza četiri vrste ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, koje ističe 15. septembra, ali je obavezala Ukrajinu da uvede mere kontrole izvoza. Kijev bi 18. septembra trebalo da predstavi akcioni plan Evropskoj komisiji i susednim zemljama.

Nakon toga su Poljska, Slovačka i Mađarska saopštile da od ponoći uvode zabranu uvoza ukrajinskog žita, uprkos tome što je Evropska komisija odbila da produži embargo.

Sputnjik

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Kako nas „muzu“ strani investitori

Pre nekoliko godina slušali smo silna obećanja da će i Čačak konačno dobiti velikog inostranog investitora, koji će, ni manje [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *