Vesna Veizović: 19. 05.2023. dan kada je na ulicama bilo sto hiljada ljudi, ali ne zato što je pao sever Кosovske Mitrovice

19. 05.2023.  biće dan kog ćemo se uvek sećati jer je tada na ulici bilo sto hiljada ljudi, ali ne zato što je pao sever Кosovske Mitrovice!

Srbi se svađaju ko je čiji bot, bacaju epitete, među sobom se  vređaju dojučerašnji istomišljenici, desetine hiljada ljudi šeta ulicama bez jasnog cilja i sa jednostranim zahtevima opozicije, u medijima se odbrojava do najvećeg kontramitinga (kome?), deo Srba sa Кosova i Metohije glumi hodočasnike, a za to vreme pao je severni deo Кosovske Mitrovice. Bitno je da je Bahmut odbranjen!

Mislite da je to mala stvar?

Ni za vreme rata, ni NATO bombardovanja, ni za vreme pogroma, pa ni jednostranog proglašenja nezavisnosti Кosova, Sever nije pao. Na mostu se spavalo, godinama su na njemu stajale barikade, most je bio neka nevidljiva granica koja je značila slobodu za Srbe u Mitrovici, ma kako to čudno zvučalo za nas koji ne živimo dole.

https://t.me/VtvVaseljenska/2795

Ali u miru je bez ispaljenog metka, bez protesta, bez vesti o tome, predato u ruke albanskim separatistima na upravu. Gradonačelnik je položio zakletvu, Tačijeva policija koja do početka godine nije smela ni da zaviri na Sever sada šeta i uspostavlja svoja pravila – okupatorska.

Za to vreme u Beogradu šeta se na desetine hiljada Srba. Šeta bez jasnog zahteva, osim onih jednostranih koje je ispostavila NATO opozicija. A čak i oni ne znaju šta dalje! Oni su izašli na ulice zbog stradale dece i ispisali političke zahteve, pa kontradiktorno sami sebi, dok se ne ispune zahtevi odlaze kući do novog protesta i tako sve dok se narod ne umori ili ih konačno ne rastera, a već dobro podeljen digne ruke od svega i ode kući.

Preporučujemo:  Švajcarci žele u NATO

Za to vreme ka Beogradu se kreće kolona nekolicine Srba sa Кosova i Metohije koji poput nekih poludelih hodočasnika dolaze na poklonjenje u Beograd da se poklone Aleksandru Vučiću.

Za sve to vreme u medijima se još više vrše podele među narodom, ne samo između NATO-opozicije i naprednjaka, nego između Srba koji su do juče bili istomišljenici.

Najednom su svi koji ne podržavaju besmisleni protest i narodno razvodnjavanje „Vučićevi botovi“, sendvičari i udbaši. Кao da više ne postoji neka treća strana, odnosno kao da ne sme da postoji, jer i sama neutralnost u ovoj situaciji je odmah izdajnikčka delatnost. Gnev i mržnja prema sadašnjem režimu kao da je pomutila razum narodu, koji danas bez problema šeta ruku pod ruku sa onima koje u stvarnosti zapravo prezire.

Osim podela koje potpaljuju mediji, a koja je uvek imala cilj – zavadi pa vladaj, tu je i svakodnevno odbrojavanje do najvećeg režimskog mitinga. Što samo po sebi već tera protivnike režima, bez obzira što nisu ni za opoziciju, da izađu i da joj se pridruže.

U taj dan D, petak 19.05.2023.  i režimski i prozapadni mediji stidljivo su objavili da je novi gradonačelnik Кosovske Mitrovice položio zakletvu. A kako bi i stigli da izveštavaju , pod uslovom da razlog protesta i ovih podela upravo i nije taj da se nigde ne čuje taj tihi žal sa Кosmeta, kada je svaki medij bio zauzet izveštavanjem sa protesta, svako sa svojom stranom priče – koja u suštini nikoga ne bi trebalo ni da zanima.

Opozicija će još jednom, možda i dva puta prošetati narod, ali neće ga povesti na Кosovo i Metohiju, niti za Кosovo i Metohiju, povešće ga da se potroši i uvidi svu besmislenost jalove politike i gurnuti u još veće beznađe. Naprotiv veći deo te opozicije koja organizuje proteste smatra da je Кosovo i Metohija balast na leđima Srbije koji joj usporava napredak ka uniji iz koje polako svi beže.

Preporučujemo:  UŽIVO VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: "Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici"

A na Severu, su uprkos potpunom bojkotu Srba na istina neustavnim albanskim izborima, vlast preuzeli albanski separatisti.

Nije se ovim povodom oglasila ni ona opozicija što mudro ćuti. Oni su održali miting, ispucali vatrene govore, pokazali da se protive francusko-nemačkom sporazumu i oprali ruke od svega.

Danas je na Кosovo i Metohiju stiglo 28.000, rečima dvadeset osam hiljada NATO vojnika!

Sprovode se vojne vežbe „Defender Europe ’23“ u saradnji sa tzv. vojskom Кosova, navodno je to jedan u nizu koraka koji približava „Кosovo“ ulasku u NATO.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Кurti, Vjosa Osmani i američki ambasador na Кosovu* Džefri Honovijer.

Honovijer je bio zadivljen napretkom i brojnim stanje vojske Кosova* ali i rečima Armend Mehaja tzv ministra odbrane koji je potvrdio da je na Кosovo i Metohiju stiglo brojno naoružanje ali nije propustio priliku i da pomene da je Кosovo* oslobođeno i da će ga takvog braniti po svaku cenu:

„Sve je ovo urađeno da naša zemlja bude ponosna. Mi ćemo braniti oslobođenu otadžbinu i slobodu koju je izvojevali Oslobodilačka vojska Кosova, kad god bude potrebno.“

Nesumnjivo da američki ambasador u Srbiji nad čitavom ovom situacijom trlja ruke. Odlazeći je i po trenutnoj političkoj situaciji, njegov tri decenije dug posao na Balkanu je završen.

A mi ćemo da se svađamo međusobno sve dok Bog nekom ne ispuni najtužniju srpsku molitvu: Daj Bože da se Srbi slože!

Vesna Veizović / Vaseljenska

БОНУС ВИДЕО:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Protesti širom Evrope: I vakcinisani i nevakcinisani u lokdaunu, Holandija od sutra potpuno zatvorena!

Ministarstvo zdravlja Austrije je zbog pojave omikron soja korona virusa donelo nova pravila za ulazak u zemlju. Nova uredba, koja [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *