Inspektori SBPOK-a optuženi da su štitili dilere

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optuženi predlog protiv dvojice inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) N.U. (36) i Z.DJ. (43) zbog sumnje da su licima za koja su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti.

Obojici osumnjičenih se stavlja na teret krivično delo Zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, dok se N.U. tereti za još jedno produženo krivično delo Zloupotreba služebnog položaja.

Sumnja se da je N.U. 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D.G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z.DJ. pronađenu drogu vratio D.G.

O izvršenom pretresanju stana D.G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti su obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika, niti su izvršili svoju služenu dužnost u vezi sa proneđenim narkotikom, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

N.U. je tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D.G. zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojne droge, odnosno 11 grama marihuane, 7.7 gramam amfetamina i 0.22 grama kokaina, iako je znao da postoje osnovi sumnje da je D.G. izvršio znatno teže krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnim predlogom N.U. se tereti da je od 23. februara 2021. godine do 19. maja 2022. godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio D.M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije.

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pri tom je znao da je D.M. izvršio pet krivičnih dela – neovlašćeno držanje opojne droge, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Preporučujemo:  Uhapšen predsednik Privrednog suda Crne Gore

BONUS VIDEO:

Ko je od policijskih starešina Pu Novi Pazar u sprezi sa Lokalnim moćnicima SDP/a i ko zataskava zversko prebijanje mladica

Ispred restorana "Bosna" u Novom Pazaru, poznatom kao mesto gde često svraća ugledni političar jer je tamo često viđen u [Opširnije...]

Maloletnik silovao rođenu babu, pa je pitao ŠTA ĆE DA MU KUPI ZA ROĐENDAN!!!

Vest da je maloletni unuk (17) u mestu kod Alibunara silovao i pretukao svoju babu (71) koja mu je bila [Opširnije...]

Određen pritvor pripadnicima MUP-a i BIA osumnjičenima za šverc kokaina

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana pripadnicima MUP-a i BIA, koji se [Opširnije...]

Uklonjene fotografije srpskih žrtava u Bratuncu

Tužilaštvo Okružnog tužilaštva Bijeljina izdalo je nalog da se sa javnih površina u Bratuncu uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com