Najveći ŽENSKI STRAHOVI: Mnoge pripadnice lepšeg pola se plaše ovih SITUACIJA

Strahovi su često prouzrokovani nekim događajem, koji je u nama prvo izazvao šok, a zatim i uznemirenost, a onda nas naveo da razmišljamo o njemu konstantno i doveo nas do situacije da postane naš apsolutni fokus.

Neki strahovi i neke fobije su nasleđene, ne možemo protiv njih, barem mislimo da ne možemo. I nikako ne treba da krivimo naše roditelje zbog toga, jer jednostavno oni sigurno nisu imali nameru da nama prenesu taj strah, već smo mi to usvojili od njih, učeći se kao mali obrascima ponašanja.

Postoje neki strahovi koji su dominantniji kod žena, dok su neki dominantniji kod muškaraca. Ovo su strahovi koji mnogo češće muče žene:

Strah od mraka

Žene se plaše mraka i naravno da to nije samo ženska fobija, međutim, podaci pokazuju da se žene ipak više plaše mraka od muškaraca. Neke žene taj strah ili tu fobiju lako pobeđuju, ostavljaju uključeno svetlo dok spavaju, mračnim ulicama ne hodaju same, uvek traže da ih neko isprati i tako dalje. Ipak, nekada nas taj strah od mraka parališe i često žene izbegavaju i da izlaze uveče, jer ne žele da budu u mračnom prostoru. Psiholozi, psihijatri ili neke alternativne metode poput theta healing-a dolaze u obzir.

Strah od paukova

Žene se generalno više plaše od paukova neko muškarci, koji uvek koriste tu situaciju da pokažu kako su oni hrabri, tako što će izbaciti pauka van kuće i „spasiti“ svoju lepšu polovinu. Ovo može da bude ozbiljan problem, jer znamo da se pauci pojavljuju i u super sređenim kancelarijama, te ta osoba koja ima fobiju od pauka, može da dođe u situaciju da ne može da se suzdrži i da će ispred svih na sastanku na primer početi da paniči.

Preporučujemo:  SEDAM TAJNI KOJE ŠUME SKRIVAJU OD NAS: Igraju KLJUČNU ULOGU u našem ŽIVOTU koju mi ni ne prepoznajemo

Strah od zatvorenog prostora

Ovo je ozbiljan strah, koji često može da parališe, odnosno da nas zaustavi u obavljanju mnogih aktivnosti. Žene koje se plaše od zatvorenog prostora često se plaše i od lifta. To je veliki problem, jer su onda u stanju da sve urade samo da bi izbegle lift, pa čak se i popele na dvadeseti sprat peške.

Strah od porođaja

Ovo je naravno strah sa kojim samo žene i mogu da se susretnu. Može da bude opravdan strah, ali često nije jer žene pred porođaj mnogo čitaju o porođaju, misleći da će im biti lakše tako. Onda saznaju za sve izuzetke, koji su se dogodili drugim ženama i razviju strah da će i njima to da se desi. Zato ukoliko vas strah od porođaja nadvlada, pre porođaja, razgovarajte sa svojim lekarom.

Izvor: Zenstvena.com

BONUS VIDEO:

lepota
DVA NAPITKA KOJA ŽENE PREKO 40 NE TREBA DA PIJU: Štete zdravlju, ali i lepoti – izbacite ih iz upotrebe

Jubilarni 40. rođendan je preloman za mnoge stvari, a možda je i idelan trenutak da promenite neke svoje navike. Pića [Opširnije...]

kofein
Čini čuda: Kakav efekat kofein ima na kožu?

Kada je u pitanju nega kože, kofein je posebno kontroverzan sastojak. Da, može da nas „probudi“ i podiže raspoloženje, ali [Opširnije...]

bora, lica
OVE NAMIRNICE utiču na POJAVU BORA: Jedete ih svakodnevno, a niste ni svesni da ubrzavaju proces starenja

Bore su sastavni deo starenja kože. Međutim, loše životne navike i neizbalansirana ishrana mogu povećati šanse od prevremenog starenja kože. [Opširnije...]

Nejavljanje nakon prvog sastanka: Šta može da stoji iza toga?

Nekada čak i ako ste uspeli da pronađete smisao prvom sastanku i čini se da ste se vi i vaš [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com