Zekić: Niko iz Raše Tudej nije kontaktirao REM

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da se Raša Tudej nije obratila REM-u sa zahtevom za emitovanje TV programa u Srbiji i da je vreme da se prestane sa svim spekulacijama o tome.

„To su medijska spekulacije. Raša Tudej jeste to naveo (da se početak emitovanja televizijskog programa RT na srpskom jeziku planira se do 2024. godine), ali mi do sada nismo dobili nikakav zahtev niti je iko iz Raše Tudej kontaktirao bilo koga službenika REM-a. Nikakve najave i nikakve što se tiče Raše Tudej nismo imali, kaže Zekić za Tanjug navodeći da treba zaustaviti celu prašinu dignutu oko toga i tvitovima, poput objave izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika.

Zekić je to izjavila nakon sastanka sa ministrom za telekomunikacije i informisanje Mihailom Jovanovićom i prokomentarisala spekulacije da će Raša Tudej dobiti nacionalnu frekvenciju, konstatacijom da je to nemoguće.

„To je apsolutno nemoguće s obzirom da je nama konkurs u toku za petu frekvenciju i završava se uskoro. Jedino što Raša Tudej eventualno može je da zahteva da dobije dozvolu za kablovsko emitovanje”, navela je Zekić.

Ona je dodala da će o tome na osnovu eleborata, ukoliko Raša Tudej uopšte bude konkurisala, raspravljati Savet REM-a i na osnovu elaborata, ukoliko ga budu predali, videti da li ispunjavaju uslove ili ih ne ispunjavaju.

Portal raša tudej na srpskom jeziku – RT Balkan, počeo je sa radom juče, a kako je najavljeno u saopštenju RT emitovanje televizijskog programa na srpskom jeziku planira se do 2024. godine.

BONUS VIDEO:

feminizmom
Maćić: Feminizmom se bave ekstremno ružne i neostvarene žene (VIDEO)

Кo se u Srbiji bavi feminizmom, pravima žena i koliko je ta priča kontradiktorna sa praksom pričali smo sa Jelenom [Opširnije...]

Primećen panter kod Apatina, građani se pozivaju na oprez

Javno preduzeće „Vojvodinašume” objavilo je upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin. „Javno preduzeće 'Vojvodinašume', ogranak Šumsko gazdinstvo [Opširnije...]

Rusi u Srbiji su jedini narod koji nema svoje predstavnike u Nacionalnom savetu nacionalnih manjina! (VIDEO)

Odnos Srba prema Rusima u Srbiji jeste bratski, šta više ta granica između dva naroda često se prepliće i gubi, [Opširnije...]

ULAZAK SAMO NA PREDNJA VRATA? Menjaju se pravila u gradskom prevozu, ali ne i cena karte

Novo javno komunalno preduzeće koje će se baviti naplatom prevoznih usluga u Beogradu je osmislio kako da se smanji broj [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com