Putin objavio: Neki bi agresivno da promene svetsku istoriju – Rusija im postavlja barijeru

Pokušaji niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju postaju sve agresivniji, a njihov cilj jeste da se oslabi Rusija, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ona je, međutim, na vreme i čvrsto postavila barijeru protiv pokušaja da se ugrozi njen državni suverenitet.

„Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju“, rekao je Putin na zasedanju Ruskog organizacionog komiteta „Pobeda“.

Ruski predsednik je upozorio na to da stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini.

„Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom – s Rusijom, ali, kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese“, rekao je Putin.

Poručivši ruskoj vladi i drugim nadležnim ustanovama i organizacijama da „odgovorno i s dušom“ pristupe organizovanju obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada, Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, zbog čega im treba dodeliti počasna zvanja.

„Kao što znate, proces dodeljivanja zvanja ‘Grad vojničke slave’, završen je 2015. godine i njime je počastvovano 45 ruskih gradova. Sada su se u sastav Rusije vratila četiri regiona, u kojima su se u vreme Velikog otadžbinskog rata vodile najteže borbe. Hrabrost i izdržljivost koje su ispoljili vojnici Crvene armije, odigrale su ogromnu ulogu u pobedi nad nacizmom“, rekao je Putin.

Preporučujemo:  Oglasila se Nemačka posle odluke Rusije da protera njihove diplomate

Predsednik Ruske akademije nauka Genadij Krasnikov prethodno je u izveštaju ruskom predsedniku predložio da gradovi Marijupolj i Melitopolj ponesu zvanja „Grad vojničke slave“.

„Uzimajući u obzir ispoljavanje masovnog junaštva prilikom oslobađanja svoje teritorije i vernost istorijskoj tradiciji, molimo da se razmotri pitanje o eventualnoj dodeli počasnog zvanja ‘Grad vojničke slave’ ruskim gradovima Melitopolju i Marijupolju“, rekao je Krasnikov.

Спутнјик

BONUS VIDEO:

 

nato
„NATO spreman za DIREKTAN SUKOB sa Rusijom“: Predsednik Vojnog komiteta upozorava Moskvu da ne pređe CRVENU LINIJU

Predsednik Vojnog komiteta NATO Rob Bauer rekao je da je blok predvođen Sjedinjenim Američkim Državama spreman za direktnu konfrontaciju sa [Opširnije...]

nato
SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?!

SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?! Kovač: London i Varšava su moguće mete! KRENULA FREGATA SA MOĆNIM ORUŽJEM [Opširnije...]

putin
Putin: Rusija proizvede tri puta više raketa od SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da je pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajinom neminovna i izneo detalje [Opširnije...]

srbiji
Automiting podrške Srbiji u Moskvi (video)

U Moskvi je danas održan automiting u znak podrške Srbiji zbog dešavanja na Кosovu i Metohiji. Pročitajte još: “Dosta više [Opširnije...]

sankt
42 zemlje i skoro 4.000 učesnika: najveći MFF BRIКS+ forum u istoriji Rusije otvoren u Sankt Peterburgu

Veliki međunarodni događaj sa učesnicima iz desetina zemalja i stotine gradova iz celog sveta održava se na Ekpoforumu od 24. [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com