Putin objavio: Neki bi agresivno da promene svetsku istoriju – Rusija im postavlja barijeru

Pokušaji niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju postaju sve agresivniji, a njihov cilj jeste da se oslabi Rusija, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ona je, međutim, na vreme i čvrsto postavila barijeru protiv pokušaja da se ugrozi njen državni suverenitet.

„Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju“, rekao je Putin na zasedanju Ruskog organizacionog komiteta „Pobeda“.

Ruski predsednik je upozorio na to da stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini.

„Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom – s Rusijom, ali, kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese“, rekao je Putin.

Poručivši ruskoj vladi i drugim nadležnim ustanovama i organizacijama da „odgovorno i s dušom“ pristupe organizovanju obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada, Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, zbog čega im treba dodeliti počasna zvanja.

„Kao što znate, proces dodeljivanja zvanja ‘Grad vojničke slave’, završen je 2015. godine i njime je počastvovano 45 ruskih gradova. Sada su se u sastav Rusije vratila četiri regiona, u kojima su se u vreme Velikog otadžbinskog rata vodile najteže borbe. Hrabrost i izdržljivost koje su ispoljili vojnici Crvene armije, odigrale su ogromnu ulogu u pobedi nad nacizmom“, rekao je Putin.

Preporučujemo:  Predaja „Azovaca“ može izazvati domino efekat u ukrajinskim redovima, oslobođeno Orehovo

Predsednik Ruske akademije nauka Genadij Krasnikov prethodno je u izveštaju ruskom predsedniku predložio da gradovi Marijupolj i Melitopolj ponesu zvanja „Grad vojničke slave“.

„Uzimajući u obzir ispoljavanje masovnog junaštva prilikom oslobađanja svoje teritorije i vernost istorijskoj tradiciji, molimo da se razmotri pitanje o eventualnoj dodeli počasnog zvanja ‘Grad vojničke slave’ ruskim gradovima Melitopolju i Marijupolju“, rekao je Krasnikov.

Спутнјик

BONUS VIDEO:

 

sankt
42 zemlje i skoro 4.000 učesnika: najveći MFF BRIКS+ forum u istoriji Rusije otvoren u Sankt Peterburgu

Veliki međunarodni događaj sa učesnicima iz desetina zemalja i stotine gradova iz celog sveta održava se na Ekpoforumu od 24. [Opširnije...]

Patrušev: Zadaci specijalne operacije će biti realizovani, uprkos pomoći Zapada Kijevu

Zadaci ruske specijalne vojne operacije, koje je odredio predsednik Rusije Vladimir Putin, biće realizovani, uprkos vojnoj pomoći koju kijevski režim [Opširnije...]

U Hersonskoj oblasti oboren ukrajinski helikopter Mi-8

Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 u blizini Nove Kamenke, u oblasti Herson. Ovo je u novinarima saopštio [Opširnije...]

Otvoren Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu

Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga, sa ciljem da okupi privrednike iz Srbije kako bi uspostavili kontakte radi buduće saradnje sa ruskim [Opširnije...]

Kako Holandija zaobilazi sankcije prema Rusiji

Holandska vlada dala je 91 dozvolu kojom se tamošnje kompanije izuzimaju od primene sankcija Evropske unije prema Rusiji, javio je [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com