Vučić zabrinut? „Priština kreće u akciju u ponoć“

Vučić je na samom početku rekao da je situacija veoma komplikovana i teška za naš narod i da to traje decenijama.

Situacija, kako kaže, nikad nije bila složenija nego danas.

„Prištinski režim pokušava, praveći od sebe žrtvu, da iskoristi situaciju u svetu i igrajući na kartu ‘veliki-mali Putin’ i Kurti u ulozi Zelenskog, da nametnu nešto našem narodu na severu KiM. Poslali su svoje jedinice na administrativne prelaze sa željom da zaustave sve koji imaju srpske lične karte“, rekao je.

Kako kaže, ova akcija treba da počne večeras u ponoć, a Srbi treba da se nateraju da odustanu od KM tablica.

„Oni su unapred poslali svoje jedinice na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak sa željom da zaustave sve one koji imaju lične karte. Sve bi to trebalo da krene večeras u ponoć, uz ubeđivanje Srba da odustanu od KM tablica“. „Neki bi rekli da to ne treba da stvara neki problem. Albanci su jedinstveni i pozivaju se na sporazum koji su potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri. Kao da im nije dovoljno to što čine šta hoće, kao da neko namerno hoće da isprovocira tenziju i probleme“, rekao je Vučić.

Rekao je da je potpuno jasno da to ne sme da se odnosi na Srbe sa Kosova i Metohije, a da Albanci žele da iskoriste situaciju i da kažu da je to „reciprocitet“.

„U skladu sa Ustavom Srbije, Kosovo je deo Srbije, pa mi ne idemo svaki dan oružjem da vraćamo to pod ustavno-pravni poredak Srbije. Ne želimo sukobe i ne želimo rat“, kazao je.

Takođe, istakao je da je Priština 2020. godine samovoljno ukida KS tablice.

Preporučujemo:  Kremlj: Bajden tražio ubijanje Jugoslovena, a vređa Putina

„I šta Priština danas hoće? Priština danas želi da kaže da više ne postoje KS tablice jer ih ne interesuje ni EULEKS, ni UMNIK i neće da dozvole KM tablice da niko nikad ne bi pomislio da postoje ostaci neke države na teritoriji lažne države Kosovo“ objasnio je.

Dodao je da Albanci na silu pokušavaju da nametnu svoju volju Srbima.

Podsetio je i na neispunjenu obavezu Prištine iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Kako je juče, na vanrednoj konferenciji povodom situacije u južnoj srpskoj pokrajini, rekao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, predsednik Vučić se juče sastao sa predstavnicima Srba na KiM.

Predsednik će se danas obratiti javnosti povom situacije na Kosovu i Metohiji.

„Vučić će upututi KVINTI poziv da reaguje i da zaustavi Aljbina Kurtija, da se zaustavi sa svim ovim potezima Prištine“, rekao je juče Petković.

Б92

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *