Američka ambasada: Šokirani smo i zgroženi izjavom Izetbegovića

Američka ambasada u BiH danas je oštro osudila izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je indirektno pretio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci „prebrojali” i svesni su svoje vojne snage.

U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su „šokirani i zgroženi” zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.

„U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju”, navodi se u izjavi, prenela je Hina.

Ambasada je reagovala na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mestu Hadžici pored Sarajeva gde je izjavio da Bošnjaci imaju pripremljen odgovor „za ne daj Bože”.

„Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, kazao je Izetbegović.

Iz opozicije su mu odmah odgovorili da neprimereno huška na rat, a u brojnim reagovanjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocene da to čini samo zbog izbora, javlja Tanjug.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *