Vulin najavio odmazdu Srbije Hrvatskoj, pa zasuo Plenkovića uvredama

Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio je nakon odluke da Hrvatska zabrani predsedniku Aleksandru Vučiću da dođe u Jasenovac, da će zbog toga od danas da svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša morati posebno da najave i obrazlože svoju posetu.

Vulin je naglasio da će zbog toga oni biti stavljeni pod poseban režim kontrole, a nije štedeo ni reči prema Vladi Andreja Plenkovića.

„Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno je da poseti Jasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Jevreja i Roma. Predsedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Evropske unije, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali“, saopštio je Vulin i dodao:

„Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH“, saopštio je Vulin.

Predsednik Aleksandar Vučić planirao je danas da poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti da dođe do Jasenovca.

Hrvatska Vlada nezvanično je saopštila da Vučić nije poštovao nikakav protokol, da je hteo sve da uradi bez procedura i pravila diplomatskih odnosa i da je hteo da sa svojim TV ekipama pređe hrvatsku granicu i izazove „haos uoči godišnjice Oluje“.

Нова.рс

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Preporučujemo:  „Skandalozno je što gradonačelnika bira predsednik, Šapić poljuljao biračko telo SNS-a“

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *