Smenjen dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević zbog veza sa Rusijom!!!

Savet Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu razrešio je na današnjoj sednici dekana tog fakulteta Branislava Ristivojevića, saznaje Danas.

Na takav scenario ranije danas je upozorio predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, koji je razlog moguće smene naveo to što je Ristivojević hteo da ostvari univerzitetsku saradnju sa Rusijom.

Profesor Ristivojević potvrdio je za Danas da ga je Savet Pravnog fakulteta razrešio sa mesta dekana.

– Ključni razlog je to što sam poslao studente da se interesuju za stipendije Ruske Federacije. Imamo jednog asistenta koji je koristio dosta ruskih stipendija, deca to znaju, pa su se raspitivali oni koji znaju ruski i koji su za to zainteresovani. Pitali su da li smeju da idu da se raspitaju u Ambasadu Rusije. Zameraju mi što sam to odobrio u osteljivom politčkom trenutku, ali ne znam kakve to veze ima sa stipendijama – kaže Ristivojević.

Na pitanje da li je po samo povod za unutrašnje obračune na Pravnom fakultetu, Ristivojević je rekao da neslaganja ima, ali da o odnosima na fakultetu ne želi da govori javno.

Šta je razlog za razrešenje dosadašnjeg dekana i da li je njegova smena politički motivisana pitali smo predsednika Saveta Pravnog fakulteta. Odgovor čekamo.

Ranije danas predsednik Nove DSS Miloš Jovanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je ocenio kao nečuven i skandalozan pokušaj smene Branislava Ristivojevića.

 

On je rekao da je par profesora tog fakulteta pokrenulo pitanje smene dekana Ristivojevića jer je on pokušao da ostvari „akademsko-obrazovnu“ saradnju Pravnog fakulteta sa Ruskom federacijom

Preporučujemo:  USLIKANI NA DELU: Predsednica Đilasove stranke Irena Živković u Boru kupuje glasove

„Studenti su išli na razgovor sa predstavnicima ambasade Ruske federacije da bi videli da li postoji mogućnost stipendiranja i odlaska u Rusiju. Ristivojević se kažnjava zbog brige za dobrobit studenata i fakulteta kojim rukovodi“, ocenio je lider Novog DSS-a.

Prema njegovim rečima, par profesora sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu pokušavaju da budu „veći katolici od Pape“, jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji, i čini se da to neće ni uraditi.

„Ovo što tih par profesora radi je pravo totalitarno ponašanje. Hoće da spreče običnu studentsku razmenu i saradnju“, zaključio je Miloš Jovanović.

Danas

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

2 thoughts on “Smenjen dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević zbog veza sa Rusijom!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *