„SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT SA RUSIJOM!“ Dramatično obraćanje novog komandanta britanske vojske

General patrik Sanders kaže da stalna pretnja iz Rusije pokazuje da smo ušli u novu eru nesigurnosti.

General ser Patrik Sanders je prošle nedelje preuzeo punu komandu nad britanskom vojskom i odmah upozorio sve trupe da se pripreme za rat sa Rusijom.

„Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se ponovo bori u Evropi“, rekao je Sanders i dodao da ruska invazija na Ukrajinu podriva globalnu stabilnost.

Britanski San je prvi objavio Sandersov dramatični apel vojnicima, a kasnije su ga objavili i drugi britanski mediji. On je rekao svojim trupama da se pripreme za borbu i poraz Putinove vojske u kopnenom ratu u Evropi.

„Ja sam prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje kontinentalnu silu… Stalna pretnja iz Rusije pokazuje da smo ušli u novu eru nesigurnosti. Moja jedinstvena dužnost je da učinim našu vojsku smrtonosnom i učikovitijom koliko god to ona može biti. Vreme je sada i naša je prilika da ga iskoristimo“, rekao je Sanders u pismu vojnicima, prenosi Dejli mejl.

Ova otvorena konfrontacija stigla je nakon vatrenog govora ruskog predsednika Vladimira Putina na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, u kojem je ismevao bivše sovjetske republike, tvrdeći da su „one deo istorijske Rusije“. To je takođe bio odgovor na iznenađujući potez njegovog saveznika, kazahstanskog predsednika Kasima-Jomarta Tokajeva, koji je rekao da ne priznaje „kvazidržavne teritorije“ poput proruskih separatističkih republika u Ukrajini.

„Mi ne priznajemo Tajvan, Kosovo, Južnu Osetiju ili Abhaziju… Ovaj princip primenjujemo na kvazidržavne teritorije, koje su, po našem mišljenju, Luganska i Donjecka Narodna Republika“, rekao je Tokajev, izazivajući još jednu Putinovu pretnju.

Preporučujemo:  NAPADNUTA TERITORIJA RUSКE FEDERACIJE: Ukrajinci udarili na Кursku oblast

„Šta je Sovjetski Savez? To je istorijska Rusija“, rekao je Putin, govoreći o Kazahstanu kao prijateljskoj državi, pre nego što je dodao: „Ista stvar se mogla dogoditi sa Ukrajinom, ali oni ne bi bili naši saveznici“.

Maksimilijan Hes, sa londonskog instituta za inostrane poslove, rekao je za britanski Telegraf da je Putinov odgovor Tokajevu „jasna pretnja“ i rekao da se Tokajev oslanjao na rusku podršku nakon rasprostranjenih nereda u Kazahstanu u januaru, koji su ugušeni uz pomoć ruskih padobranaca koji deluju u okviru Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), svojevrsnog istočnog pandana NATO-u.

Putin je u svom govoru napao ruske oligarhe koji su mu uskratili podršku, zapadne sankcije, ali i SAD, koje je nazvao „božjim izaslanikom na Zemlji“. Govoreći o „specijalnoj vojnoj operaciji“, ruski predsednik je naveo da je njen glavni cilj „odbrana“ ljudi koji govore ruski u Donbasu i odbrana „prava Rusije na bezbedan razvoj“.

„Zapad je u suštini odbio da ispuni svoje pređašnje obaveze, pokazalo se da je jednostavno nemoguće postići bilo kakve nove sporazume sa njima. U sadašnjoj situaciji, u uslovima rastućih rizika i pretnji, odluka Rusije da sprovede specijalnu vojnu operaciju je iznuđena; teška, naravno, ali iznuđena i neophodna“, zaključio je Putin.

(MONDO)

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Preporučujemo:  Dnevno u Srbiji nikne 10 firmi čiji su vlasnici Rusi, kako pokreću biznis i čime se najčešće bave
Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *