Zaharova o otkazivanju posete: Evropa ograđuje Rusiju, ne diže Rusija „zavesu“

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, rekla je portparolka Ministarstva Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

Zaharova je za italijanski televizijski kanal „La7“ rekla da su zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posetu Srbiji.

„Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO zatvorile su vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju“, rekla je ona i naglasila da Rusija ne namerava da diže „gvozdenu zavesu“, ali da to čini Evropska unija, prenosi Sputnjik.

„Gvozdene zavese neće biti, u krajnjoj meri, s naše strane, ne morate se brinuti, EU je ta koja zavesom ograđuje Rusiju. Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru sveta, da pored vas na svetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu“, rekla je Zaharova.

Agencija Rojters je u nedelju uveče javila, pozivajući se na Interfaks, da je poseta Lavrova Srbiji otkazana pošto su zemlje u okolini Srbije zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion.

Izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova potvrdio je pisanje srpskih medija u kome se navodi da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji je trebalo da preveze Lavrova u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 10 časova sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a najavljeno je i da će u 19:30 gostovati na RTS i govoriti o ovom slučaju.

Preporučujemo:  RT: Poljska želi da konfiskuje svu rusku imovinu

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *